『薪火post』BNO 續期資訊(23) 連登首家BNO教學網站上線了

1001 回覆
82 Like 4 Dislike
信長有咩賣咪買咩囉
我冇理個信息,等佢送
有時收到sms同寄到你屋企只係相差半個鐘。

快到你想改都改唔到⋯
但我長時間唔喺屋企, 唔知點簽收
乜鳩都正本就無死啦
因為有d 唔係lost case, 係真係唔entitle, 不過照扮lost case 搏大霧
但lost case 點搏大霧,HMPO唔係應該有Records 架咩?
又唔可以噉講
如果係身份證大法推論出嚟嘅,其實都係只推論。雖然我深信幾可靠,因為根據eclass巴講係有法律依據,但始終都係唔知當時發生過咩事,可以公務員做錯嘢或者冇紀錄都得㗎
Lost case都係有風險嘅,但只要冇提供虛假文件,都可以去一試。錯誤報失一件冇擁有過嘅嘢應該唔算太嚴重?
HMPO係真係可以冇record sam巴
但話搏大霧就有偏見嘅,搏大霧指明知自己係正途情況下係唔會成功,搏對方失誤
如果嗰個人係唔知有冇,係冇虛假陳述嘅情況下畀晒足夠資料,佢都係尋求當局去證實啫,又唔係好覺得係搏行政失誤嘅,頂多叫製造麻煩啫
巴打講得岩, 我覺得我個case係去尋求當局去證實我身份,而唔係咩博大霧, 因為我唔覺得HMPO會是但比個身份人
去中心自取拎
放心會摺埋SIP係你信箱
收到第一個DHL SMS啦!
09:53 Local Time
快件信息已收到
london-heathrow - uk
不過 HMPO 係是但到會出錯本有 BNO observation 嘅 BC 俾人嘅政府部門
前晚幫屋企人搞
同我自己之前搞
比較下而家問得詳細好多

查三代咁滯
咩嘢叫照扮lost case?
BNO身份一經登記,終身有效
佢本護照曾經出現過 而家唔知係邊 唔係lost係乜
真係有得搏大霧就唔會有sam哥個case啦
有人成功即刻都唔係太認真check 啦
其實我都係中身分證大法
不過申請過程有少少柒
唔介意都可以當成功的例子
Btw我係first apply
講緊有人明明無, 照用身份證大法申請成功果班
Child passport renewal error hits hundreds http://www.bbc.co.uk/news/uk-45270554

好犀利㗎英國政府
Physically冇 但right有
咁係點?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞