『薪火post』BNO 續期資訊(23) 連登首家BNO教學網站上線了

1001 回覆
82 Like 4 Dislike
完全無一貫做法,似睇心情辦事
公海個post
逾期居留?
淨係warning就應該冇咩嘢嘅
但如果你係俾人blacklist咗就唔好拎bno搏入啦 一陣佢check到收緊bno就真係多謝你唔少
21/8寄掛號,28/8 成功派遞,29/8轉being processed, 今朝check終於轉左dispatched
自己本BNO過左期成17年,仲要爛左。身邊又搵唔到人countersign,咁唯有自己寫封信比HMPO解釋返個情況,諗住博一博,好彩成功闖關
依個post真係提供左好多資訊,多謝各位巴打
有寫封信有啲禮貌就算你啦
但其他人唔好學
應該要盡力搵副署
sam gor 13號先返到HK
同意,其實除左寫左封信,我仲提供左一d額外資料,我相信所以咁先至過到骨,所以巴打們盡可能就搵副署,咁會簡單好多
我尋晚我都轉左dispatched, 準備等DHL sms
支那遊客被困日本打電話求救 支那使館:你自求多福吧

http://lih.kg/bzgrgS

幾日無咩既
想問用左特衰護照整UK Tier 4 student visa 過英國讀書 但之後先整BNO 咁我用特衰入左英國境之後要繼續用特衰去其他歐盟國家定係可以用BNO過境?
我同你一樣, 用過bno入法國
吳京去左邊
入英國先要拎特衰啫
去其他國家冇人理
英國唔係神根區
係英國過神根區係佢地另外獨立再check 唔會理你點解入到去英國再過嚟(除非陸路、水路我就唔知啦)
最好野係份野溫和到禁,口交部重係ctrl+C, ctrl +V

外交部駐港特派員公署表示,港獨嚴重違反中國憲法、《基本法》和香港相關法律,不屬言論自由範疇,要求英國政府停止對香港事務指手畫腳。

https://hk.news.yahoo.com/%E5%A4%96%E4%BA%A4%E9%83%A8-%E6%B8%AF%E7%8D%A8%E9%81%95%E6%86%B2-%E8%A6%81%E6%B1%82%E8%8B%B1%E6%94%BF%E5%BA%9C%E5%81%9C%E6%AD%A2%E5%B0%8D%E6%B8%AF%E4%BA%8B%E5%8B%99%E6%8C%87%E6%89%8B%E7%95%AB%E8%85%B3-043246152.html
個post個#135個comment可以向下個新post貼落網1到
人地共產黨講到出口, 你英國佬仲係到日日9up 話沒問題。

外交部:要求英方停止發表香港半年報告
https://news.now.com/home/local/player?newsId=319472&refer=Share
唔知幾時會有機會再有隻 HMS 入維港呢
Exactly同你一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞