『薪火post』BNO 續期資訊(23) 連登首家BNO教學網站上線了

1001 回覆
82 Like 4 Dislike
Bno no bn多撚餘
又多一隻入咗嚟
其實我幾信hmpo 會守好佢地把關既責任 唔怕
hmpo: 收入增加
做咩有人負評
睇哂啲罵戰真係會喺心入面暗笑
明知無搏拎?
搏bno出錯變bc就話jer
如果我以前無擁有過bno,但係我係回歸前出世,仲可唔可以申請返本㗎
標準答案係不接受新申請
如果你睇完一啲確定嘅方法後肯定自己冇就死咗條心
我屋企有三兄妹 我係大哥同埋小妹有本bno過哂期 小妹96年出世 幾個月大就一齊去咗整
依家大妹果本搵唔到 我最近先寄去續
巴打們請問如果我續到我可否幫兩個妹做副簽,續大妹報失同小妹唔認得樣嘅bno?
巴打嬲打喎
副簽要咩要求呀?
搏屌
其實睇睇吓覺得唔對路,已經block咗佢
如果係咁,依家啲五毛高明咗。

佢地成日扮到好本土,但又暗中講一啲唔啱、誤導人嘅資訊。

好似八婆港女咁嘅Type。真係見到唔少。

大家真係要睇多啲。唔好再做伸手黨。睇下啲理據。樓上各位巴打花好多時間、心機去解釋有乜野方法證明自己有冇BNO。

唔好再係咁易彈啲case出嚟問有冇BNO啦⋯⋯⋯
走左件港女即刻有另一件入黎
原來你比較好明體字

不過而家變咗用MS PGothic 怕唔怕唔足字啊?「佢冇喺吖嘥啲㗎嗰屌夠」之類呢啲字喺MS PGothic全部都冇喎。

而且要fallback實在太麻煩,有點陣字嘅font同冇點陣字嘅font互相fallback嘅話,低dpi嘅mon睇會好肉酸。但係Windows 內置嘅font入面,MS Gothic同Gulim係唯二有點陣字嘅黑體,而兩套都缺字。至於冇點陣字嘅黑體,Meiryo(Meiryo冇得斜體)、SimHei、Microsoft YaHei同埋微軟正黑體之間嘅Style差太遠,一齊用會好怪。而SimHei、Microsoft YaHei冇缺字但係就中國標準……

再加上,動態webfont服務限咗點擊次數又最好唔好用…

唔係眞係要整subset吓嘩…
今次係港男
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞