『薪火post』BNO 續期資訊(23) 連登首家BNO教學網站上線了

1001 回覆
82 Like 4 Dislike
BA check in 有BNO揀?
想問下我想搞第二本BNO(Second BNO Passport)可以點做?
網上見到可以搞, 但gov.uk搵唔到點做
第二本?

係唔係Renew呀?

一個人只可以擁有一本Valid嘅BNO咋噃⋯
UK
唔係,係有辦法申請第二本英國護照,好耐以前post過個方法,不過真係太耐,我都要搵搵
我嗰時好似都係share呢條link, 如果你真係想搞第二本又想知確實資訊可能真係要問下HMPO

https://pointstobemade.boardingarea.com/2018/02/22/getting-a-second-uk-passport/
諗好個原因要第二本PASSPORT重要啲
哦!咁得意。可以Hold住兩本Passport。

我成日都覺得Passport係for identification。同ID Card一樣
想知你咩原因要攪多
去完猶太國?
關於身份證大法
有補充

由於香港當年歸化入BDTC限期係:1996-3-31

可以簡單推斷
CI簽發日期係1996年4月1日或之後既CI持有人好大可能無入籍,故不會是BN(O)

(參考圖片)
https://www.facebook.com/TheBritishHongKong/photos/a.10150906147821792/10151761595141792/?type=1&theater
想問樣白痴野
我93年出世
細個果時屋企人幫我申請左BNO
我之前都自己去續咗

不過本BNO真係好好用 設計又靚
BC同BNO可以同時持有 兩樣野

好似係
前排去旅行前(6號)先見到轉左dispatched 好彩改得切收件日改咗13號 (兩份野分別8號9號到咗香港)尋晚半夜係台灣返來一返到香港瞓醒就收到dhl電郵 啱啱收到電話確認地址
Btw 感謝清既解答
等陣補返開箱圖
其實有冇人會remove label?
NO.
有冇油漬 ?

興奮得過頭 唔記得咗
Btw張lable你地會唔會搣?
會搣
哈哈 無油漬 聞起來到無食物既味道
返來香港果陣 好想快啲返到香港迎接bno
但又唔可以表露得太明顯
利申 女朋友係台妹來 之前去親台灣要走果日都會好唔捨得返香港,希望今次無比女朋友察覺到啦。
不嬲大大力搣
前排去旅行前(6號)先見到轉左dispatched 好彩改得切收件日改咗13號 (兩份野分別8號9號到咗香港)尋晚半夜係台灣返來一返到香港瞓醒就收到dhl電郵 啱啱收到電話確認地址
Btw 感謝清既解答
等陣補返開箱圖
有冇油漬 ?
哈哈 無油漬 聞起來無食物既味道
但又唔可以表露得太明顯
利申 女朋友係台妹來 之前去親台灣要走果日都會好唔捨得返香港,希望今次無比女朋友察覺到啦。
Btw 感謝清既解答
等陣補返開箱圖
有冇油漬 ?
哈哈 無油漬 聞起來無食物既味道
但又唔可以表露得太明顯

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞