『薪火post』BNO 續期資訊(23) 連登首家BNO教學網站上線了

1001 回覆
82 Like 4 Dislike
[member原來Address line 我入錯左,原來address line 1&2 係分開 ,有無得返個地址?[/member]
原來Address line 我入錯左,原來address line 1&2 係分開 ,有無得改返個地址?
要你俾錢炸
等回信叫改?
哥倫比亞有咩玩?
都話係搵外快嘅藉口
貪污國最清楚咩人最易呃錢
又幾快
寄又係五個working day
然後五個working day就變左dispatched
住址證明黑白影印左信用卡statement
副簽留空左
多謝清既解答
依一刻我會唔會係第一個想hmpo果邊遲發本bno既人
你邊到睇到係錯左?
我print返張declaration form,上面Heading 度無左address line 2果行D地址資料

得返address line 1 同Town資料
我記得咁先係正常
DOC 其實有寫
正常發揮,唔該巴打
眼太大
我岩岩搞左renew我本過左期1幾年既BNO
我已經盡我能力搵晒我所有文件比佢地
舊果本BNO都比埋佢地
但我無比出世紙佢地
以大家經驗 批機會大唔大?
有舊BNO就機會大
起碼肯定到你一定有BNO身份,所以機會大咖
有舊既BNO寄埋多數就冇咩問題
我見佢個網有一條"Maternal grandfather's name",叫我入我啊公全名
但我唔太sure我啊公英文全名 (甚至有可能身份證無英文名),加上佢已經過左身十年以上,
咁係咪都要照打個拼音,或者係additional information講返?
Additional info講返啦 bno既話 祖父母一代資料相對冇咁重要 冇填應該唔影響你個case 除非你係憑ancestry claim緊BC啦
到咗基輔,Kyiv Boryspil 暢通無阻,無嘢問之餘仲welcome

Thx
因爲我呢一欄必填,所以先問下
另外填埋非必要欄位(例如父母bno資料)對申請有冇幫助?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞