做緊社工/讀緊社工都可以入黎放低你既負擔 (內有唔咬人社工一名) [2]

1001 回覆
12 Like 48 Dislike

City MSW 壽終正寢

唔開喇?

唔開喇
City 唔夠資源
集中搞返bachelor 算
用hd報poly city interview都無

gpa 3.76都無 唔通真係因為ive ba個名
我已經報埋year1

諗緊不如報明愛嗰個part time HD算

是咪而家d gpa 基本上都好高
我果陣如果有人3.3-4 左右已經算係神人黎

Ive派分點同asso比,我地一個Sem1個project 打成萬字

係㗎 我都明白 但係我諗住3.76如果轉做asso個分應該都值得有個interview掛

如果唔係讀社工副學士或高級文憑,就算你幾好成績poly city都唔會收你
就算要入year1/2,都要讀相關課程例如社會科學先有得in

如果你想做社工,一係報多個HD,一係就讀degree後報msw

咁我報明愛part time HD算
poly sw degree 係咪完勝 city bu?

如果只睇院校的話

如果只睇院校的話

城大排名高啲

why?

如果只睇院校的話

願聞其詳

以前係,而家就唔清楚了
不過話分兩頭,大家個approach 都好唔同,好難一概而論
夾難要講我覺得CITY 會好過BU,因為CITY D approach 清晰,算係做social action 起家
因為社工我睇清楚人性有幾咁醜惡黑暗
表面對你好好 好關心你聽你講野
但係係背後就會吉多你幾刀想你快啲仆街
根本全部都係偽善好恐怖
我覺得全世界做社工應該都要去死

可唔可以講多少少?
好鐘意聽呢D 故仔
https://lihkg.com/thread/173891/page/1

連登仔真係好撚痴線
https://lihkg.com/thread/173891/page/1

連登仔真係好撚痴線

屌好撚重口味

根本全部都係偽善好恐怖

佢地衰姐
根本全部都係偽善好恐怖

佢地衰姐

巴打你呢句真係簡而精
根本全部都係偽善好恐怖

佢地衰姐

我覺得衰呢個字已經形容唔到佢地

賤種
根本全部都係偽善好恐怖

佢地衰姐

我覺得衰呢個字已經形容唔到佢地

咁你講得佢地衰咩未?
港豬收左了
仲報唔報明愛好?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞