做緊社工/讀緊社工都可以入黎放低你既負擔 (內有唔咬人社工一名) [2]

1001 回覆
12 Like 48 Dislike

I love you dude~

你兩個簡直係天使與魔鬼既存在
不過認真問 而家社工搵工係咪真係難左勁多

我組爸仲未搵到工
利申 HKU

我組爸仲未搵到工
利申 HKU

明愛點好。。

難啦⋯⋯大把同學未搵到
利申:8大
就出placement表示巧京京

出咩field

未出,下個月先知

其實唔難
輕鬆D 學下野就得

其實多唔多做完placement到你畢業會俾offer你

我係去返placement機構做。
不過所謂offer都係要過interview,你照樣都係要做足準備
不過我覺叫得你伸請多少都對你表現滿意
但相對老細對你都會有期望
初初幾個月唔夠數字成日都好撚驚,而家做到成隻狗咁

我實習兩間中心都有比機會interview
純粹for參考我兩次placement都攞A-,city as so grad
但A-唔代表啲乜,出到黎同placement係兩個世界

我成日覺得啲同事好勁,自己係渣渣
嚟緊想學多少少theory嘢揸手開組

可以去返實習機構做都算唔錯啦
大把人實習A-都搵成幾個月先有工開

Btw咩setting用咩theory開組
好奇想知下

話說見工從來冇機構問我拎過成績表睇,次次淨係睇個學位既證書真好彩

利申:實習分麻麻
曾盡心盡力幫一個閪老細打工
結果差d前途盡毀
好唔開心
成功轉行去做安老院pw
想問如果我想報社工master既
大概幾耐報會易收d
同埋困難位係邊
結果差d前途盡毀
好唔開心

點解
想問下呢度有無醫務社工?
有野想問

我組爸仲未搵到工
利申 HKU

會唔會係老闆開始唔請八大,請hd/asso社工

會唔會係請hd/asso都唔請八大
結果差d前途盡毀
好唔開心

點解

佢點解閪? 我唔知不過我估係天生
結果差d前途盡毀
好唔開心

點解

佢點解閪? 我唔知不過我估係天生

你個名
有冇人知今年社工高年級收生咩環境

意思指master? 我都想知
結果差d前途盡毀
好唔開心

講左少少黎聽下
屌鳩老屎忽,你我都有責

我組爸仲未搵到工
利申 HKU

個人閪者
有咩理由正正常常唔請

唔係難揾工
係D仆街鐘意揀工黎IN

大把閪工冇人返
大把閪人冇工返

你兩個簡直係天使與魔鬼既存在

I love you
and you love you

每個禮拜一次

打和!!!!!!!!!!!!!!!!!

我組爸仲未搵到工
利申 HKU

會唔會係老闆開始唔請八大,請hd/asso社工

會唔會係請hd/asso都唔請八大

可能係HD/ASSO 打手
成功轉行去做安老院pw
想問如果我想報社工master既
大概幾耐報會易收d
同埋困難位係邊

我覺得你份工對於報course 冇太大幫助
好似係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞