做緊社工/讀緊社工都可以入黎放低你既負擔 (內有唔咬人社工一名) [2]

1001 回覆
12 Like 48 Dislike
請問有冇人報左poly sw degree(part-time) ? 係咪未開始in 人?
比你們搞到我都唔知城大打算執msw定asw

講開學院課程,我覺得polyu係幾好

依家傾緊MSW BASW兩個只能活一個
ASW 係CCCU 就另一回事

利伸:MSW grad

巴打邊間畢業?可能我爬文漏左
我in city 個時其實覺得佢地個氣氛幾warm, 有班會, 有同professor 一齊出義工活動, 我覺得係書本以外可以學都唔少野, 如果全程投入
下年想讀msw

social science degree + 2年9唔搭8工作經驗
報ft會唔會大機會d
港豬收左了
仲報唔報明愛好?

等唔等得切?
得倒緊係試埋明愛

btw congrads

留位費5000 好撚貴

巴打我都報左港專 收左

3月14in架我係 推到個巴打上水先

Tg傾:kelicbcc

我好似都係3月14
下年想讀msw

social science degree + 2年9唔搭8工作經驗
報ft會唔會大機會d

msw好似係咩背景既學生都會收,
主要係睇interview,
留意下時事,社工價值,到時淡定d
祝你成功, 早d入到, 學費年年加

利申: pt msw

巴打邊間畢業?可能我爬文漏左
我in city 個時其實覺得佢地個氣氛幾warm, 有班會, 有同professor 一齊出義工活動, 我覺得係書本以外可以學都唔少野, 如果全程投入

咪city lor
今年應該最後一年
有得入好入
同學一般黎講都唔錯
Cityu 收左我讀mswfull time, 本身undergrad 讀psycho, 而家諗緊讀唔讀好, 始終master都係一大筆錢。

之前報左cu mssc, 但因為seoncd round 到而家冇消息, 另一邊好快要confirm, 諗緊點好。

感覺城大上堂氣氛幾好, 但中大相對口卑好, 城大個碩士學位相對較新。

有冇巴絲同路人可以比下意見? 謝謝。

而家揾倒食就唔洗再讀上去啦
揾唔倒食咪讀下master 囉

master邊間好D 就答你唔倒,未去到呢個level

CU讀得開心啲

等唔等得切?
得倒緊係試埋明愛

btw congrads

留位費5000 好撚貴

巴打我都報左港專 收左

我好似都係3月14

你咩時間?
請問有冇人報左poly sw degree(part-time) ? 係咪未開始in 人?

未開始in,今年最後一年收生了
不過小道消息競爭唔大,新一代都唔鐘意捆綁讀咁耐

pt 到底要讀幾多年

留位費5000 好撚貴

巴打我都報左港專 收左

我好似都係3月14

你咩時間?

好似7點 我記得個日落雨
行樓梯sin親
hi all~~~~~

巴打我都報左港專 收左

我好似都係3月14

你咩時間?

好似7點 我記得個日落雨
行樓梯sin親

我好似6點
揀定左讀未?

未開始in,今年最後一年收生了
不過小道消息競爭唔大,新一代都唔鐘意捆綁讀咁耐

pt 到底要讀幾多年

poly四年,city同明愛三年
讀咁長時間令好多人卻步

最後一年pt, 無選擇之下真係無計 thanks巴打
報左明愛幾日未有消息
報左明愛幾日未有消息

咁咪讀港豬囉
報左明愛幾日未有消息

咁咪讀港豬囉

未報 希望未過deadline
愈近實習壓力愈大
好多野排山倒海咁黎緊
本身自己抗壓力差
唔知點挨

有d 咩排山倒海咁黎?
想請問一下
有無係社福界(非社工位)做緊, 但同時半工讀緊社工嘅巴絲分享下,
你地機構有無進修津貼?
想請問一下
有無係社福界(非社工位)做緊, 但同時半工讀緊社工嘅巴絲分享下,
你地機構有無進修津貼?

應該無乜機構會出錢俾你進修社工course
最多俾你on job placement
想請問一下
你地機構有無進修津貼?

其實係有既,不過通常都要好outstanding, 令到機構覺得你係一個人材先會咁做

其次係,資助有分錢/時間兩部份,之後通常再簽contract promise 一段時間內唔會離職

再者,通常資助既都係一d小型/one-off 既課程,例如一兩堂完果d

我有同事做左十幾年,佢就係其中一個試過機構資助時間去讀社工課程既人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞