做緊社工/讀緊社工都可以入黎放低你既負擔 (內有唔咬人社工一名) [2]

1001 回覆
12 Like 48 Dislike
同事間會唔會約埋一齊去叫雞

咁私人既野自己去算啦

增進同事間既感情

Work as a team

......
how?
想問報part time degree份personal statement應唔應該搵人執英文執到好好 我驚太假 明明dse 同 high dip嘅英文都一般
想問報part time degree份personal statement應唔應該搵人執英文執到好好 我驚太假 明明dse 同 high dip嘅英文都一般

你想報邊間?

我hd唔係sw 應該得city報得

咁英文睇落又唔可以太差
公關黎架者
搵人執下佢啦

不過要俾錢就唔好喇
利申先: 社工degree學生

但其實唔知自己係咪真係適合
我讀係唔想讀啲對工作無保障嘅科
加上以我自己嘅性格真心唔知有咩工岩自己做
唯一有興趣嘅係讀中文,跟住出黎做老師
但唔夠分,跟住見有個前老師做社工做到好有米
就諗住跟佢條路(我認我年少無知 )
但社工好似好講熱心,我唔係無
但真心讀落唔係100%岩自己
始終讀書都係鍾意讀中文果啲學術意味重啲嘅科

你想報邊間?

city係咪就黎唔搞pt degree?
我見社處個網好似話未屆收生17/18
利申先: 社工degree學生

但其實唔知自己係咪真係適合
我讀係唔想讀啲對工作無保障嘅科
加上以我自己嘅性格真心唔知有咩工岩自己做
唯一有興趣嘅係讀中文,跟住出黎做老師
但唔夠分,跟住見有個前老師做社工做到好有米
就諗住跟佢條路(我認我年少無知 )
但社工好似好講熱心,我唔係無
但真心讀落唔係100%岩自己
始終讀書都係鍾意讀中文果啲學術意味重啲嘅科

咁你做左實習未?
做實習果陣你覺得應唔應付得黎?

做社工可以有心,可以無心
做得到份內事就得

你都係愛錢架者?都唔係愛工作架啦
呢份工搵倒錢咪即係岩你囉?

愛唔係講而係做
你愛錢,又無能力做想做既工作
咪捱下其他工囉
WHY not ?
係呢行做緊小薯仔位,攞返個牌
pt讀,明愛同港專,兩舊屎,邊舊好d?
city placement
壓力爆煲
應否defer?

好似睇開都係話明愛好d,,話哂佢明愛自己開 自己睇
想問下你本身係 hd? 社科?

你想報邊間?

city basw都要有社工牌先報得

我見佢話priority比有讀sw先 乜係完全唔得

你想報邊間?

我見佢話有social work experience都得 我做緊長者中心d前線 同我hd gpa都好高

你想報邊間?

我見佢話有social work experience都得 我做緊長者中心d前線 同我hd gpa都好高

social work experiences 應該指個title?
你做PA 係咪唔count 的?

明愛for sure~
冇咁臭易啃D
city placement
壓力爆煲
應否defer?

爆到咩level? 做左self assessment 未?
出左咩symptoms?

捱倒就捱啦,你估defer 左就唔洗做咩
除非你而家undergo 緊一D處理唔倒既野,未必同時間handle 倒就話者

兩舊都唔岩你

兩舊都唔岩你

典解既~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
做placement真係好撚悶

返工仲悶
做placement真係好撚悶

返工仲悶

返工有實際野做
Placement成日都得個坐字on99

返工其實唔一定有實際野做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞