做緊社工/讀緊社工都可以入黎放低你既負擔 (內有唔咬人社工一名) [2]

1001 回覆
12 Like 48 Dislike
有d咩熱門社會議題應該溫 有個英文筆試

我個時係問自由行,另外可以準備下住屋問題,tsa ,全民退保

我個時係問自由行,另外可以準備下住屋問題,tsa ,全民退保

Thx
希望做到同學仔
想問一下
如果台灣讀完sw返黎 想做返社工
成功率有幾多?難唔難做?
想問一下

台灣讀完可以有hk 牌咩?

Thx
希望做到同學仔

加油! 小組討論啲問題好radom, 聽過有人問林鄭做特首點睇 平常心面試 有消息記住上黎講,9 等好痛苦
想問一下

自己睇返社工局網
所有可以拎牌做社工既課程佢都有list出黎
據我所知台灣好似唔認受的

係果邊做社工識台妹/台仔好過啦
in完 都係waiting list 無直接取錄
話7月中先開始通知
唉 好驚唔收 得明愛in我
話7月中先開始通知

你個組有無人直接取錄?
話7月中先開始通知

你個組有無人直接取錄?

無阿 全部waiting 我覺得自己表現唔錯 仲諗住有機會直接取錄
話7月中先開始通知

你個組有無人直接取錄?

無阿 全部waiting 我覺得自己表現唔錯 仲諗住有機會直接取錄

我個時都係 但問返上年in 過個d 人,話試過見到同組既,有個有degree,派信個時有degree 個個俾人叫左出去,直接取錄
有無人29號in緊poly hd sw
話7月中先開始通知

你個組有無人直接取錄?

我個時都係 但問返上年in 過個d 人,話試過見到同組既,有個有degree,派信個時有degree 個個俾人叫左出去,直接取錄

渣住degree報hd實易d啦
話7月中先開始通知

你個組有無人直接取錄?

無知一問,點解有degree 要讀hd? 唔係應該讀second degree/ master?
話7月中先開始通知

你個組有無人直接取錄?

無知一問,點解有degree 要讀hd? 唔係應該讀second degree/ master?

可能想part time讀 社工註冊局規定要有社工牌先讀得part time degree
話7月中先開始通知

你個組有無人直接取錄?

可能想part time讀 社工註冊局規定要有社工牌先讀得part time degree

讀msw 啦直接

話明熱門
即係我地知果啲你都知啦
有冇人報左msw?

9月會讀 Part time
有冇人報左msw?

恭喜巴打,本身有sw degree?
明愛interview 會問你咩
有冇人讀緊理大top up社工,想問要讀D咩以及面試時有咩要準備

我朋友報左理大ft同pt top up社工,最後只係收到top up面試,唔知關唔關今年收哂hkcc hdsw事

如果城大同理大top up派offer,應該揀邊間好,top up個名會唔會差好遠,D教授有冇分別

兩間我諗都差唔多
有冇人報左msw?

恭喜巴打,本身有sw degree?

本身BBA
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞