做緊社工/讀緊社工都可以入黎放低你既負擔 (內有唔咬人社工一名) [2]

1001 回覆
12 Like 48 Dislike
見完社工master

細佬英文爛到仆街

佢地有考你英文???

用英文講

咁harsh?

英文問完一陣
跟手全整中文

咁多人報預左死 志在參與

屌 好柒

你係咪講左I go to school by bus 出黎haha
係ifsc實習緊 阿sa cool到爆

邊個區

邊個區

九龍區 ching做緊咩field

邊個區

你不如講係香港啦
想問咁多位見工果陣老細會唔會好睇重實習分
因為岩岩果次實習得b- 對上一次都有B+ 本身其他術科都有b+
今次個實習分令我好擔心到時interview比人問到口啞

邊個區

你不如講係香港啦

荃灣及葵青區呀
想問咁多位見工果陣老細會唔會好睇重實習分
因為岩岩果次實習得b- 對上一次都有B+ 本身其他術科都有b+
今次個實習分令我好擔心到時interview比人問到口啞

唔係太好成績點都會問多兩句既
自己預備定點答囉

仲要見倒成績有下滑既現象
不過果陣我實習都係麻麻地
我就冇俾人問過

邊個區

你不如講係香港啦

荃灣及葵青區呀

得閒黎探下你先

邊個區

你不如講係香港啦

荃灣及葵青區呀

荃葵好似屬新界
Btw係社署檔?

你不如講係香港啦

荃灣及葵青區呀

荃葵好似屬新界
Btw係社署檔?

唔係社署😌

你不如講係香港啦

荃灣及葵青區呀

得閒黎探下你先

做community visit?😏
話說係咪去親NEC center 都要預約架?本身諗住行入去攞下單張就算、但俾人趕話冇預約就走啦你

你不如講係香港啦

荃灣及葵青區呀

得閒黎探下你先

話說係咪去親NEC center 都要預約架?本身諗住行入去攞下單張就算、但俾人趕話冇預約就走啦你

佢真係用咁既態度?

你不如講係香港啦

荃灣及葵青區呀

得閒黎探下你先

其實去其他任何檔口都最好打個電話say個hi先 咁會比人感覺好少少
你如實講係實習學生想visit就得
一般都冇乜所謂
好人D嘅會搵埋同事serve你簡介下
串D嘅會反問你想睇乜有乜好睇
呢D咪唔好去囉橫掂咁多檔口

你不如講係香港啦

荃灣及葵青區呀

荃葵好似屬新界
Btw係社署檔?

唔係社署😌

兩檔是旦一檔

你不如講係香港啦

荃灣及葵青區呀

得閒黎探下你先

其實去其他任何檔口都最好打個電話say個hi先 咁會比人感覺好少少
一般都冇乜所謂

俾我會直接叫佢IC出黎

你不如講係香港啦

荃灣及葵青區呀

得閒黎探下你先

一般都冇乜所謂

俾我會直接叫佢IC出黎

唔好以為自己係輕熟女就可以為所欲為

可能個IC仆出黎問有冇合作機會

你不如講係香港啦

荃灣及葵青區呀

得閒黎探下你先

一般都冇乜所謂

俾我會直接叫佢IC出黎

NEC 呢D打開門做生意既點可以咁冇禮貌
緊係叫佢IC 出黎小狗佢啦
果D咁既萬年clerk唔屌唔鬆化的

如果係emergency hostel 就調返轉要屌鳩果位絲打喇

你不如講係香港啦

荃灣及葵青區呀

得閒黎探下你先

一般都冇乜所謂

俾我會直接叫佢IC出黎

如果係emergency hostel 就調返轉要屌鳩果位絲打喇

識玩一定係去社署IFSC

你不如講係香港啦

荃灣及葵青區呀

得閒黎探下你先

一般都冇乜所謂

俾我會直接叫佢IC出黎

識玩一定係去社署IFSC

社署咁多痴線佬
容乜易去到俾人斬架
想問下咁多位
小弟而家25歲,想轉行
讀個part time social work hd好無?條路仲有無得行?
想問下咁多位
小弟而家25歲,想轉行
讀個part time social work hd好無?條路仲有無得行?

好多中途轉職既同行
不過呢行競爭大
同埋都幾辛苦

仲有夾人(即係有D人既性格係做得好開心有D就做到生不如死咁)

剩係為錢途就唔是咁建議你轉喇
想問下咁多位
小弟而家25歲,想轉行

好多中途轉職既同行
不過呢行競爭大
同埋都幾辛苦

仲有夾人(即係有D人既性格係做得好開心有D就做到生不如死咁)

本身都有興趣
咁係咪最少讀完個2年 part time hd先有機會有人請?
讀part time hd好定degree好?讀明愛果類?
比較多問題 麻煩哂巴打
想問下咁多位
小弟而家25歲,想轉行

好多中途轉職既同行
不過呢行競爭大
同埋都幾辛苦

本身都有興趣
咁係咪最少讀完個2年 part time hd先有機會有人請?
比較多問題 麻煩哂巴打

讀咩course 我就outdated 左好耐
等其他巴打答

做社工要有一個牌
而果個牌要讀認可左既課程先會得倒
所以係一定要讀完書先有人請

between 我唔是巴打
毒撚慣,唔洗幫
想問下咁多位
小弟而家25歲,想轉行

好多中途轉職既同行
不過呢行競爭大
同埋都幾辛苦

本身都有興趣
比較多問題 麻煩哂巴打

讀咩course 我就outdated 左好耐
等其他巴打答

做社工要有一個牌
而果個牌要讀認可左既課程先會得倒
所以係一定要讀完書先有人請

between 我唔是巴打

http://www.swrb.org.hk/tc/hk.asp
呢個List有晒現有社工註冊局認可本地課程
啫係讀完可以去註冊做社工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞