做緊社工/讀緊社工都可以入黎放低你既負擔 (內有唔咬人社工一名) [2]

1001 回覆
12 Like 48 Dislike
year1學生留名學野
year1學生留名學野

呢度冇野學
得我係度自說自話自言自語
想報poly master social work
有冇過來人?

想報poly master social work
有冇過來人?

無讀master 幫你唔倒
year1學生留名學野

呢度冇野學

呢度D社工冇乜“正能量”
year1學生留名學野

呢度冇野學

正能樣就有一堆
想問part time degree係咪得翻city poly 明愛

係,你想報?

係 但係我個hd係ba科
明愛part time degree已經開學

poly part time degree冇咩人報就執,又貴又讀得耐

city 二月尾deadline,學費同年期都少過poly所以幾熱門

見poly同明愛 寫明必定要hd asso sw先收 所以得翻city

如果我報ba top up再之後讀msw呢條路又得唔得 msw係咪無話一定要bsw先報得

poly part time degree冇咩人報就執,又貴又讀得耐

city 二月尾deadline,學費同年期都少過poly所以幾熱門

見poly同明愛 寫明必定要hd asso sw先收 所以得翻city

如果我報ba top up再之後讀msw呢條路又得唔得 msw係咪無話一定要bsw先報得

有msw 係for non sw background 人士報的
So 你既方法是可行的
有學院收你的話

有msw 係for non sw background 人士報的
So 你既方法是可行的
有學院收你的話

有學院收你的話 意思係咪好難 如果你地係我會點做 重新讀個hd
我覺社工經常要搞活動
搞黎其實都係旨在d參加者黎玩得開心
而唔係班社工經常講既期望佢地有咩改變
我始終都係覺一個人要有改變最大動力都係來自佢個人本身
佢無心變
個社工幾有skill都無用
做社工係咪真係好辛苦?見d社工friend大部分都過完年離職
做社工係咪真係好辛苦?見d社工friend大部分都過完年離職

社工同做雜工無分別~
有苦自己知
year1學生留名學野

呢度冇野學

正能樣就有一堆

我好似見到四年後既將來…

社工同做雜工無分別~
有苦自己知

重點係人工真係唔係高

So 你既方法是可行的
有學院收你的話

有學院收你的話 意思係咪好難 如果你地係我會點做 重新讀個hd

我覺社工經常要搞活動
搞黎其實都係旨在d參加者黎玩得開心
而唔係班社工經常講既期望佢地有咩改變
我始終都係覺一個人要有改變最大動力都係來自佢個人本身
佢無心變
個社工幾有skill都無用

你呢句同醫生只係俾意見,做緊要個patient 肯食藥有異曲同工之妙~

So 你既方法是可行的
有學院收你的話

試左先囉
你讀多個HD 又係一條數,仲有時間

真係好似買大細咁架咋
year1學生留名學野

呢度冇野學

你知就好

開咁多分身AC有意思嗎?

我係一個schiz黎
呢個係醫生俾我既療法
佢話我咁樣處理倒佢肯俾我independent living

超辛苦,做到好想死

社工同做雜工無分別~
有苦自己知

社工係雞係公廁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞