羽絨/風褸/旅行用品討論[4] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
AR會再好D
一分錢一分貨
呢堆喺香港完全冇用
Set
Sbt
仲有邊間鋪會賣冬天款外套 好多都淨係賣夏天款
諗住0-10度用
而家門市一定好少款,畢竟夏天
想問下2018版既atom lt hooded 同 2017年 or 2016年係唔係個樣一樣?
atom LT M size = nuclei AR 咩size?

Kappa Jacket 同 nuclei ar jacket有咩分別,我剩係睇到kappa 735g, nuclei ar 460g

差唔多價錢,邊件好D,巴打有咩comment?
我睇唔到有分別
Atom LT M size = Nuclei AR S size.

Kappa 係大件d, 厚d. Nuclei AR 就相對上無咁厚. 唔同氣溫用. 頭post 有講適用溫度
大家覺得買atom lt 定atom ar 打底好
我出面仲有件goretex

利申 凍天成-20以上
冬天
-20 度...我驚你連Atom AR 都唔夠暖.

除非你係外國住既巴打凍慣左, 否則正常香港人, 我諗你跟番芬蘭 official 冬天旅客衣著guide 係實無錯.

https://www.youtube.com/watch?v=sIEfOu7IzK4
Arc’teryx Cerium LT 建唔建議買?主要想香港最凍個幾日著加冬天旅行用
有冇旅行用既斜咩小袋子推介?
都係袋下隨身物品,證件同部相機仔
想問下Columbia嘅防水透氣技術係咪同goretex 冇得比?
見冇人話想買Columbia咁...
香港著ok 既. 日本東京大阪個d 大路都ok.
你唔諗住要裝埋羽絨係袋裡面既話, 呢隻 go sling pro

https://www.youtube.com/watch?v=6MQ-jhjF7p8

我自己係用扁身唔會好點凸出黎既10L 防盜背囊, 貪佢放到埋除落黎既羽踴同DSLR 相機
其實普通用, 係無分別, 除非你係諗住落住大雨堅持唔避雨繼續dup 雨.

有冇人知邊到可以搵到呢2款袋, 有人用緊? 有冇內圖可以睇下
諗住旅行用,用做最面嗰浸防風防水,唔諗住大雨都唔避雨
咁大部份冼水面既都得....你要搵既唔係防水, 你係要搵100% 防風.
我見佢個牌好似冇寫幾多%防風防水咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞