羽絨/風褸/旅行用品討論[4] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
特價要outlet
羽絨我自己唔鍾意無買過答唔到你
但mont bell 平就基本架啦
咪上overlander 試下再決定
睇開介紹 nanga 呢個專做羽絨
拎過上手實物都靚
香港都有地方有得賣
不過當然日本平一截
仲有如果唔想似米芝蓮仲有canada goose
都係香港有售不過鬼佬cutting
搵返日本牌子咪會有亞洲人cutting
大路牌子好似north face columbia 都會有日本支線
cutting 啱好多
不過 arcteryx 就好似無分別同埋日本買仲貴過香港買
但arcteryx件ar hoody真係好正 無咩其他牌子有類似嘅產品 就會有都無矮仔size
North Face太大件同重
atom ar?
巴打想搵保暖中層定直接當外套
不過 arcteryx 嘅褸真係設計簡單同好好睇
係咪得mont bell 先有亞洲人size?
搵返日本牌子咪會有亞洲人cutting
大路牌子好似north face columbia 都會有日本支線
cutting 啱好多
不過 arcteryx 就好似無分別同埋日本買仲貴過香港買
但arcteryx件ar hoody真係好正 無咩其他牌子有類似嘅產品 就會有都無矮仔size
North Face太大件同重
atom ar?
巴打想搵保暖中層定直接當外套
不過 arcteryx 嘅褸真係設計簡單同好好睇

我就係鐘意佢呢樣
其實我係想直接當係外套咁著 因為方便 而且又唔會著到個人咁腫 但通常呢啲design嘅insulated jacket都無亞洲人size
日本north face好靚 但好貴
其實我覺得North Face嘅 TRICLIMATE® JACKET都正常嘅唔會話樣衰 但對比起AR Hoody真係比下去
有啲配色幾靚 我都想買返件
可能我怪啲 我鐘意純黑同純海軍藍
我中意深綠色
想問下咁多巴打 邊隻lightweight down 最好?
我成日backpack 旅行 所以prefer packable...

通常拎黎做mid layer 所以唔洗防水防風

我着緊呢件,暖,輕,packable
唉屌
唔撚好呀
北歐野會唔會好大件好長?
唔撚係呀屌
唔會,我173,60kg,買咗xs,fit到入面淨係着base layer,香港都有得試
到左香港等送去智能櫃
想問有冇人試過用montbell permafrost parka down 做mid layer?

我諗住着黎去冬天去貝加爾湖 會否太大件?
Campsaver bug sale 個2件到哂
miss左 喊出黎
巴打係邊買?
未買

我十一月去日本諗住買件down jacket

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞