羽絨/風褸/旅行用品討論[4] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
Thanks 巴打
你帶你女友試吓美利奴羊毛造嘅底衫,舒服,排汗,保暖
有無d 咩牌子介紹, ice breaker? snart wool?
呢兩個牌子喺香港都有得試,我自己就着smartwool,好滿意
想問下我寄arcteryx 去維修,用郵政局既掛號,好似寄失左,有冇得叫佢陪
3個月la,郵政局話暫時捉查唔到d貨去左邊wo
收唔到呀

郵政局問左加拿大郵政局,仲未有消息lor
咁兒戲
英國巴想問關於Arc'teryx
風多雨水多 加上遲啲又冬天
想買件shell+insulated jacket
最凍應該唔過-5℃
Beta AR + Atom AR點睇?
利申 有保暖底衫
good fit
再唔夠就買多件Patagonia R1,咁就fit到流油喇
啱啱試完 我太瘦著唔到AR 轉Beta LT fit好多
至於insulated 試左Proton AR同Thorium AR
Proton比較貼身舒服 似綿褸
Thorium就真係一件好包身既羽絨
但由於試完件shell已經熱到仆街所以唔知保暖能力如何
如果要排保暖能力
Beta Proton Nuclei(順便問埋) Thorium
應該點排?
Down同coreloft差得遠唔遠?
我個人貪coreloft冇咁大件 但我媽堅持要揀絨
潮巴好,

如果平時去camping, ~0-5度環境,
外層已經有 montbell goretex
中層呢個夠嗎?

https://www.paddypallin.com.au/patagonia-down-sweater-jacket-destressed-stripe-mens.html

謝謝
去camp你都唔會點運動,坐係到多,咁薄我覺得唔夠

利申:好撚怕凍
係,之前就係中層得件fleece ,差啲低温症
想問下有無比較修腳既長褲介紹
唔知係咪我比較瘦,我覺得好多鋪頭既褲腳好闊唔好睇
最細S碼,有無巴打著S碼分享下身型
175 55kg 瘦
著S 碼覺得短左啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞