羽絨/風褸/旅行用品討論[4] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
我仲有件s碼黑kappa hoody買左番黎唔岩身
巴打,咩色?
黑色S
呢件真係唔錯,係日本試過US版再厚啲多啲羽絨,如果唔係之前買咗Alpine down parka,我諗我會揀佢因為佢防風性能好,比較硬淨。
167 63KG 有腩
著S 碼覺得貼左啲
巴打咩身型,打算幾錢放?
想問下有無人試過nuclei ar, 想買件香港冬天一件過, 去試過atom ar感覺上凍起上黎可能唔夠暖,因為我嗰面都幾大風下。 想知個windstopper係有用定gimmick野, atom同nuclei個價都差一大截, 官網又講到差唔多暖咁。

請問呢件著去睇極光夠唔夠暖?
第一頁post 2 有2件Pat 推介, 你望下個2件
我有Nuclei AR, 係堅防到風. 不過, 件Nuclei AR 係0 度左右就到頂. 日本啱著, 其他地方就睇溫度
https://www.outdoorgearlab.com/reviews/clothing-mens/winter-jacket/patagonia-jackson-glacier

睇你講緊幾度. 上面條link 話件野適合大部份美國冬天, 除左Duluth 既冬天. 我google 左下Duluth 冬天既溫度, 係約-10 左右. 即係話呢件衫-5 度左右係極限.

咁要睇番你睇極光係咩月份同幾多度
12月芬蘭呀
唔該, 0度夠哂有突香港有幾可0度, 去旅行加件fleece都得。 朝偉巴可唔可以講下同atom分別大唔大。 網上比較多分開review, 都正常嘅,無理由買2件定位差唔多嘅褸。
Rab photon X, koda jacket, Cerium CV. 12 月芬蘭極光圈講緊-15度....起跳喎
咁都係著番kappa hoody
咁褲1條打底褲,加atom lt pants,再加條防風防水褲你覺得夠唔夠?
可以分享下你咩身形?我都想買
175,65k,略嫌大小小
其實唔大風, atom ar 同Nuclei ar 差唔多. 不過nuclei ar 貴咁多, 就係個windstopper. 佢係真係堅得. 我唔係講笑, 你個身係真係feel 唔到有風入, 除左頸位. 所以, atom ar 定位其實係內膽, 或者無風當外套.

nuclei ar 定位係一件檔風既羽絨外套
有無XS買,我都唔啱著啦
夠, 記住買保暖虧佬褲, 好緊要.
koda jacket就有xs
columbia個d得唔得?
唔該曬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞