羽絨/風褸/旅行用品討論[4] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike

哩啲天氣著ar 岩岩好,涼涼地
我睇中呢個手套, 主要係佢高靈活度, windproof 同touch screen 用到. 而且皮制. 而最重要既係, 間野做呢d 手套係俾影相既人用, 所以係靈活度優先.

我搵左好耐, 要有高靈活度唔係粗手指, windproof, touch screen 而保到暖既, 差唔多係無選擇.
佢地話11月頭會改款個liner, 所以我買都會等埋11月. durable liner ver2 就諗住會買, 個shell 我就諗緊...

如果你有咩高靈活度, windproof, touch screen 推介就更好?
平時香港著同埋東南亞旅行著的話會推介Cerium SV, Cerium LT定係Nuclei AR
Cerium SV一定用唔到,熱死你
如果想一件過就Nuclei AR
Nuclei AR 香港冬天最凍果幾日著, 同埋日韓冬天旅行
已經防埋風, 一件過搞掂
哦....咁睇過啦.

https://www.blackdiamondequipment.com/en/ski-gloves/lightweight-screentap-BD801045_cfg.html#start=17

大部份都係上面呢隻咁. 有零活度又touch screen 既, 必定無windproof.
我諗最近磅既係Northface 個隻. 我等多陣睇埋11月隻durable liner 出ver 2.0 再決定.

不過我個人真係鍾意呢種纖幼型皮手套...因為皮肯定防風90%.... 同望落真係靚仔d.

你幾高呀
諗緊kappa hoody, fissionsv 定 north face mcmurdo 3
Arcteryx其實176 高 75kg 左右係咪都係著s?
去北海道
唔是瓜 先買左atom hoody
有有巴絲知道透氣度 h2no同gore c knit係咪後者會好d?
Kappa 係M size. 不過你最好試下
想問atom ar 係unisex 定有分女男架?
係campsaver 禁,明明select women s size,但入到cart 變左men’s
係short 左display. 你make sure 你見到個code match 就得.

忍唔住係rei 入左atom lt pliot
黎緊11 月尾去北海道, 想買件hard shell 去,入面著羽絨加羊毛底衫, 有冇咩推介?幾時等價入手好?香港邊到最多款試??

🙇🙇
感恩節前仲有冇機會平過7折入手Atom AR?
你錯過左75折後再7折了
Bug coupon 就算啦,想等下仲有冇平再買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞