羽絨/風褸/旅行用品討論[4] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
Backcountry Atom LT Pilot色$168
想問下atom lt 最平可以折到幾銀?
我留意左一段時間168都算見過最低
應該係可以再低啲 不過都已經好吸引
可惜本身買左ATOM SL同AR 唔捨得再買埋LT
印象中呢度有巴打1000買到,但可遇不可求
如果同black Friday 差唔遠既話想狗衝
Black Friday 七折,但要等,如果覺得啱價就買啦
Black Friday 收到貨我諗都要2-3星期
早啲發現呢個forum就行少好多寃枉路,之前唔識買落好多fleece中層都不如一件Atom LT hoody 好用
但都要生得高大先著到
我依家除咗可以試下mont bell呢個牌子之外都冇其他牌子得 個個啲size都太太
係呀, 矮仔著到 atom 同 beta
一件過既款太長太大

利申:矮仔
所以我想搵啲類似嘅褸
Atom AR真係好正
矮仔都係要著XS.不過唔係好多網有

利申 矮撚
Xs真係好難搵
我唔洗試都feel到自己連xs都唔啱
Northface其實係咪無咁好 我見佢啲外套好多都好重下
揾到件類似Atom AR嘅褸係幾輕但唔太保暖
https://www.thenorthface.com/shop/mens-ventrix-hoodie-nf0a39nd?variationId=KX7#hero=6
好似用嚟行下山就ok,冬天用嚟保暖好似晒鳩氣
重量係一個好大嘅問題
巴打睇吓mammut吖,佢本身已經有亞洲大細,可能會啱你
喂唔該晒巴打
做左一排功課
想買件暖褸俾女朋友
佢又怕凍又怕焗,係咪atom ar/ rab xenon x 都唔適合
定係atom lt/ patagonia nano air hoody 已經夠哂做?

利申,見佢uniqlo d 羽絨入面著極衫都仲嗌凍,同唔會著保暖內衣

嚟緊會去LA 想請問有無邊度有齊款Arcteryx
上網Search outlet LA無Arcteryx
個人建議你說服你女朋友喺凍嗰陣着返保暖底衫,因為底衫除咗保暖,更多係要嚟排汗,香港室內外溫差大,一冷一熱易出汗,而且你仲話女友怕焗,更易出汗,而出汗會令你體溫下降,個人仲凍咗,而且啲汗排唔走反而會令人更易凍親
老一輩叫我哋要抹走啲汗先入冷氣房都係同一道理
你係預你女朋友幾多度着? 邊度着?
佢話著親都又吉又痕,唔知係咪皮膚唔好,乾所以咁
主要都係香港
Atom AR 其實fit 晒. 係唔侷又唔gut 肉. 薄d 既就 Atom LT, 不過怕凍既人, 15度左右已經唔夠暖.
咁再等下先,而家好似無哂atom ar 貨咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞