羽絨/風褸/旅行用品討論[4] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
會唔會極老尷? 喂, 你梗係扮到好似李嘉城個仔咁既態度入去啦, 好似睇啱就俾錢架啦咁既款. 有條女陪去就仲好, 同條女講定, 叫佢講好難睇咁就得.

beta AR 我淨係見過7折. 因為black friday 都係得7折最多. zeta ar/ beta sl hybrid 係咪着得舒服過beta ar? 我覺得你要親身試, 我講唔到感覺你聽. 我自己覺得beta sl hybrid 太過紙質. Zeta AR 我無見過有得試. Beta AR 同Theta AR (我買左個件) 就真係厚身既有d 質量咁囉.

不過, 我覺得你要親身試先知我講咩.
潮偉巴
我係因為太矮所以要著XS
自問唔係好瘦 但著左落去其實都未話好緊 但一著S就好鬆泡泡

請問知唔知邊度有atom AR試?
同埋我係一月去九州用, 應該都會上山, 請問呢件atom AR夠唔夠?
唔知, 度度都無貨.

上山的話, 你有件擋風雨著係atom ar 外面就ok.
唔該潮偉巴
如果唔買atom AR 住
去到福岡先買montbell你覺得得唔得, 會唔會已經凍死左
我件beta ar USD$360 買既
beta sl hybrid 會好舒服咩?PacLite 2L邊夠透氣, 但一定比beta ar fit身D, 尤其袖位無咁長, 無咁闊

zeta lt就真係舒服喇, 又fit, C-KNIT又無beta ar咁硬咁嘈
ifc 放心去, 呢度都唔會有人係佢度買, 個價錢
Zeta lt超正
zeta ar同beta ar邊個好啲?
會唔會不斷有店員係到問你有冇野要幫手咁😂😂😂
我都諗緊 巴打😂
我都係買beta 算
你試啱左啦?
有無咩型號同beta sl 差唔多功能
防風防水, 但唔駛咁貴架?

睇緊marmot minimalist
好平, 巴打點睇?
香港揾唔到beta ar 但本身諗住兩件都買 但諗諗下 不如兩件買唔同款算啦
btw 有無集運好推介piece up有無伏 未試過海外買野
Alpha SL? 仲平20美金

Patagonia M10 減價(50%off) 189美金

https://www.patagonia.com/product/mens-m10-anorak-alpine-jacket/84165.html

如果唔要gore tex,montbell 係日本買幾好架,係新宿Uniqlo上面個間仲免稅

https://en.montbell.jp/products/goods/list.php?category=1000
防水防風係香港始終少用,唔想買太貴,睇到finetrack都有d薄款已經側邊有拉鍊但唔知效能如何
beta ar 袖又長又闊, 我次次著都要整袖個魔術貼, 買件 zeta 啦, 香港啱用D
我本身諗住去日本落雪用 所以先想買多件zeta
ifc無得試?

仲諗住試啱先買
日本睇過呢件,唔平,標榜透氣中層,好似網站無英文

https://www.finetrack.com/products/l3-midlayer/drought-polygon3/

係山上,我見最常見日本人著牌子(純粹自己感覺)
1)Montbell
2)Finetrack
3)Mammut(or TNF)

Hong Kong
1)Columbia
2)TNF
3)Arcteryx?

USA
1)TNF
2)Patagonia
3)Columbia

Canada
1)Arcteryx
2)TNF
3)Columbia

Nepal
1)TNF(The North Fake)
2)Jack wolfskin
3)Columbia

Korea
1)TNF
2)Black yak
3)K2

大陸
1)Kailas
2)TOREAD
3)駱駝3合1衝鋒衣
我諗都係mont bell最抵玩,睇左上面m10嘅review d人話透氣度一般
上網完來得一件得 又要開多個acount買
巳試beta lt 同beta ar 最細s碼

兩件大細差唔多

lt摸落舒服啲 透氣㿝 ar硬身啲 焗啲

細碼要叫靚女攞出黎 唔敢試太多

好撚大件 我167 65kg 應該要xs (有做開gym)

可以專心等下 下次優惠買xs
Ar格甩底有拉鏈應該透氣啲喎
冇拉加拿大鍊😂😂 佢攞件新俾我試 我淨係試左拉埋拉鍊既感覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞