羽絨/風褸/旅行用品討論[4] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
如果OK嘅話,arcteryx推介邊款呀
Nuclei AR / Kappa Hoody
Thx,睇我睇睇先
搭單問下太陽眼鏡

爬文oakley都算大路

想問下有冇巴有推介
好彩唔啱我size
想問下goretex 嘅褸其實功能係差唔多,價錢分別主要係睇牌子?
主要係做工, goretex 係2 layer 定 3 layer, goretex 邊隻料, 牌子係做開戶外用品, 定係話普通時裝牌子
我睇到不死鳥同montbell個價差差唔多成一半,所以諗住轉買montbell風褸
montbell 豪無議問係抵買。 不過日本仔鍾意外國牌子所以先追Arcteryx
如果洋蔥式穿法,條暖層嘅羽絨或抓毛係咪要高要求少少,定普通uniqlo嗰d都得?
羽絨係無得慳, 你要保到暖嘅, 係需要買d 做開戶外用品嘅牌子會穩陣d. Uniqlo 好明顯唔係。抓毛內擔買Patagonia 係最穩陣而且唔貴。
唔該巴打,等我再睇睇先
係香港買個價錢可以嗎?
想問下ATOM LT 同 PROTON LT有咩分別 除左PROTON LOGO大少少之外 想係初冬著.
利申. 加國JJ
等到嘅梗係喺外國網做折先買啦,但急用就另計
個分別係 Proton LT 用 Coreloft™ Continuous 65
而Atom LT 係用 Coreloft™ 60

2隻唔同既料黎. Coreloft Continuous 係預你做d 高熱量活動, 佢透氣好d. Atom LT 隻料係普同着用多同暖d, 不過件衫佢就左右2旁會開左窿透氣. 所以, 我估計2件應該差唔多. 注意既係, 佢適合香港既初凍着. 你加拿大既初冬我唔知係講緊幾多度...
潮偉巴,請教下如果沒乾衣機,dwr reproof噴完係咪風乾就ok?
折左都好似唔算好平?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞