羽絨/風褸/旅行用品討論[4] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
仲貴過Kappa Logo都無埋
好簡約
唔係米芝蓮,個款幾好睇,夠暖,都別無選擇
Uniqlo 個隻厚身仲好
ok,唔該晒
差唔多
矮撚165 61kg size S 我覺得 fit
我都幾suprise....

我173, 75 kilo, 我係著M size... 件kappa hoody. 你着S 會嚴細?

其實, 裡面係supposed 要有空位, 預你着件厚身sweater 都有位. 唔會貼晒身架喎.
真係要去d好凍嘅地方就著到囉,平時都係想slim d
信你搵到有鋪試size就去馬
咁多位巴打,如果想下年上富士山+平時香港露營,有冇心水推介,想趁今年black friday買定
你諗下自己有咩裝備要買啦 露營同行山除左外套之外其他裝備都唔太同
就係想睇下有冇外套可以用到係呢2個地方
如果係香港冬天著,montbell 既zeo-line 定係 super merino wool 好啲?
黎緊星期五24號, rei arcteryx 會員7 折
請問巴打知唔知而家申請acc 有無?
我之前上富士山:
OR gaiters
OR windstopper 手套
OR Seattle Sombrero帽
OR Ferrosi 長褲
Black Diamond Distance Carbon 行山杖
atom lt
beta lt/ beta ar / zeta lt / zeta ar / alpha fl
跑步衫(五合目單著&上落山當底衫)/ smartwool 150
Salomon X ULTRA 3 MID GTX
merino長襪
頭燈
太陽眼鏡
防曬
2L水
100円 大量
1000円紙
暖包x1
眼鏡布
口罩x1 (落山砂走用)
gastby 抹面濕紙巾

energy bar
電話尿袋

可帶:
能量啫喱,保礦力粉, 氧氣,手機防水袋, smartwool neck gaiter
P記件down sweater 可以頂到幾度左右?

見官網有半價想買
我想問問其他牌子有冇類似atom lt 咁, 岩冬天著?
例如Montbell有冇?
THX
Rab Xenon X, 頭一頁有講
諗住搵D 平少少.
加上montbell 著過都OK.
其實montbell 係輕身個d 款, 都唔係叫好平

https://en.montbell.jp/products/goods/disp.php?product_id=1101534
想搵女裝 montbell flat iron parka
但原來都無乜碼揀了
Montbell thermaland parka

https://en.montbell.jp/products/goods/disp.php?product_id=1101567

平價之選

我有兩件montane,幾鍾意,下面Prism Jacket 429g都考慮緊,一千樓下

https://www.montane.co.uk/mens-c1/clothing-c25/insulation-c6/prism-jacket-p59

之前有人提REI買arcteryx有30% off ,我而家心思思,買完呢次要收手啦
大家覺得依家邊件褸性價比最高
只限防風防水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞