羽絨/風褸/旅行用品討論[4] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
我行完富士山
atom lt + beta ar + OR wind stopper 手套 + smartwool 頸套 + 短袖跑步衫

睇日出時爭少少暖, 不過都仲頂得住, 帶漏左件R1呀

落山時一路行一路除
大霧加落雨

單著一件beta ar + 短袖跑t, d 水珠真係停左外面,
不過裡面係全濕呀
我都係買款
衝動購物好恐怖 但每次見到著上身果種信賴,安全感無價
冇錯,落雨又有咩好怕喎
https://m.shop.nordstrom.com/s/canada-goose-faber-bomber-jacket/4566065 睇啱件褸覺得幾型,但係唔熟d質地,唔知依件衫頂到幾多度,如果頂唔到10度 好似就唔太值
大家覺得依件褸可以頂到幾多度?
樓主post果件firebee parker可以頂到幾多度?幾撚型
係到講CANADA GOOSE巴打因住比人屌死
點解?之前無留意開個post
其實我都覺得依個牌子貴,如果依件唔保暖既話就真係唔會買,想買件同類型,又頂到大概10度,係香港著 ,但係好難搵
巴打好怕凍?
其實要頂到10度好多選擇,你畀個網佢冇寫任何關於保暖物料嘅資料,好難估佢頂到幾多度,同埋呢個牌子個價太高,唔多值
我怕凍啊
羽絨,著落有咩唔似米芝蓮
我有件Atom Hoody,想買多件羽絨,大概10度左右著,我呢度超級大風,實際上可能有5-6度。
想買件不死鳥紫色既男裝coretex風褸,但香港mark得好貴。。
唔知, spec 原全無講fill 有幾多同乜料都唔知....
零下10度以下
Nuclei AR
我想問下atom LT 同Nuclei AR size上面有無分別,如果我atom 買s size,照樣買翻Nuclei AR s size得唔得
Atom LT 你著S 的話, Nuclei AR 你要XS....

你去IFC 搵件Atom AR 試下身, Nuclei AR 係稍為大件過Atom AR 小小. 如果Atom AR 你著上身就約莫知Nuclei AR 既size
唔該巴打
想買件全黑atom lt香港冬天著,知唔知香港邊度比較容易買到?
旺角沙木尼

不過肯定貴過你online 買.
沙木尼又做7折,急用就買啦
間嘢長期7折架啦
不過真係唔會再喺嗰到買
服務閪撚到
大概貴過online幾多?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞