[老任RIP]Switch破解用“電子狗”發佈,可以聯機,可以正常進行遊戲系統升級

1001 回覆
291 Like 116 Dislike
咁裝完sxos 後有無係ofw online 過?
睇完成個POST,初步理解點解連登會俾人叫child登
怕 ban 嘅睇嚟唔使再等好耐

https://www.reddit.com/r/SwitchHaxing/comments/8u9s8x/full_nand_restoration_teased_by_ctcaer/?st=JIXDVGZZ&sh=163aca90

全方位 sysnand restoration

面世之後只要先 backup sysnand, 話知你改到部機反轉,restore 後又一條好漢
當然改機期間唔好 online
垃圾蝗蟲,唔想付出又想有回報
只係高登班小朋友走左去呢邊

叫連登都係CHILD...
試完, 我無用CFW上網不過有用OFW download update, 等畀人ban

試這讚七隻game, 除左mario tennis玩唔到其他試玩幾分鐘都無乜問題

最麻煩係個RCM jig, autoRCM好難控制boot去邊個rom, 唔用就次次開機都要搵萬事夾,有無巴打有3D printer 可以print 幾粒比我
聽講sxos v1.2 已經玩到tennis
上面巴打有link淘個rcm jig 改裝
如果開個新acc歐洲嘅,玩老翻sx,之後跳翻出去用日本acc,上eshop呢?
BAN都係BAN機嘅code啦,你當老任啲IT狗ON9嘅咩
玩唔到模擬器無破解既需要
有冇pa3模擬器
模擬器暫時已有(以我所知,可能有錯漏):

ScummVM
pFBA
VBA Next
Chip8
NES
SNES
https://github.com/CTCaer/hekate/releases

Hekate 最新版本推出

Support full sysNAND backup and restore

用另外一張 SD 玩 homebrew, 再 restore 埋 sysNAND 先入番正常系統... 如果咁都比任天堂 ban 我真係要寫個服字

(EmuNAND CFW 依然係只聞樓梯響)
我已經用咗tx os 破解咗
玩咗odyssee 一陣冇咩問題
本身有ps4 又冇打算join 佢遲下既會員
ban 咗都冇所謂
不過好似冇聽過用tx os玩破解 用正卡上網玩會俾人ban
就算呢樣唔會被秒ban, 都唔代表未來真係冇機會ban, 如果自己肯同埋有心理準備俾佢ban都冇所謂既話真係可以放心長期破解聯網, 因為目前見佢ban左都仲可以update到隻game (其實我覺得有D太on9, 諗唔明點解老任唔ban埋update呢邊)
啱 我有曬心理準備 反正已經冇聯網好耐 其實封緊塵
p.s.不過就算ban 埋更新都可以local 搵fd 子 内聯更新
sx pro 已到手
暫時試左十幾隻 game 都無問題
爬完文之後好想買,講真玩switch 其實都係玩單機game 為主
brother 淘入手?
yes
港紙300左右
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞