[老任RIP]Switch破解用“電子狗”發佈,可以聯機,可以正常進行遊戲系統升級

1001 回覆
291 Like 116 Dislike
yes。我用atmosphere 你每次完全熄機之後都要再upload payload。
https://www.reddit.com/r/SwitchHaxing/comments/8sfepv/comment/e0z88ul?st=JINXY5EX&sh=687baee6

呢位 reddit 巴打話只要每次行完 homebrew (airplane mode 啦當然) 都鏟走 crash log, 理論上已經係冇痕跡。任天堂根本檢查唔到。

都係果句:信不信由你。穩陣嘅可再睇一頭半個月睇吓有冇人出嚟嗌救命話被 ban,再行動都未遲。
好想睇佢點應你
想玩emualatar

switch game都係想玩返正版,未夠膽做勇士住
switch game玩正版
但破解玩模擬器果類係咪都會ban?
呢位 reddit 巴打話只要每次行完 homebrew (airplane mode 啦當然) 都鏟走 crash log, 理論上已經係冇痕跡。任天堂根本檢查唔到。

都係果句:信不信由你。穩陣嘅可再睇一頭半個月睇吓有冇人出嚟嗌救命話被 ban,再行動都未遲。

https://www.reddit.com/r/SwitchHaxing/comments/8sgo8o/comment/e10ru4h?st=JIO1M0BC&sh=c9752a9a
reddit有post講緊老任既自家developer程式流出左, 班鬼佬係到研究緊點樣係正常switch上面發揮佢既功能
買左做白老鼠
等運到 仲未寄出
收到記得出 report
睇reddit 話 有banwave?
https://gbatemp.net/threads/psa-sx-os-banwave-is-here.508435/

烈士被 ban 報告開始出現

越多呢啲資料,就越知道咩情況會比 ban

呢條友好似係

1. 在 SX OS 環境下 online 玩老番驚
2. 在 SX OS 環境下 update 老番驚

我覺得淨係第二點已經衰得。另有報告話如果返去 OFW 先 update 就冇事 (好似係)

不過呢條友亦講 ban 咗依然可以 update 驚,只不過唔可以入 eshop
在 SX OS 環境下 online 玩正版驚
會唔會奶野?
依下都死 仲有黎要收費先可以連機
ban得都預左冇連機
無得連同玩單機手機game有咩分別
係咁架喇
所以唔好亂試
總結鬼佬討論區分析:

每一個遊戲,留意每一個,唔係每一種,都有佢獨立嘅 cert

玩老番又 online 嘅話,有機會將假嘅 cert send 俾老任 server

係 SX OS activate 左個老番驚 (即等同插入左張卡) 然後走去 update 仲 on9,一定將假嘅 cert send 俾老任 server

根據以上分析,你講嘅情況應該唔會賴嘢,好似係

另外如果純粹玩 homebrew,而唔玩老番,應該亦唔會賴嘢,因為似乎只係 detect 老番 certificate。你唔玩老番嘅話又點會有假嘅 cert?
如果可以玩正版game同時玩模擬器唔ban又幾吸引
如果咁既話SWITCH 既價值會仲高左

利申,SFC後只玩正版GAME
其實佢backup game 果個function 幾吸引
唔係老翻,我backup番自己買左既game
咁就唔洗袋住埋卡
除左以前玩漆彈
依家都無online 過咁濟
遲下收費更加無online 打算...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞