我女友老母又發功啦 唉 好辛苦

621 回覆
1774 Like 143 Dislike
巴打。 唔駛太焦慮。我覺得你自己努力左自身

試下儲錢做投資增值。慢慢先考慮家庭

如果你女人甘心跟你既。你再努力去回報

如果佢都因為咁想搵頭新住家。你由佢走啦

老實講。男人好多30歲先開始起步

女人30 佢急你唔急。 加油
每次見到呢個理論都好想笑 打完飛機未 30歲後起飛有幾多個呀 你係有料唔洗讀ive啦 係有計劃唔會之前月月清啦 人地30歲前準備左幾耐呀 樓主個時玩緊ja 同人比?

唯有做好自己 btw身邊個個fd仲玩緊 食緊女 都係月月清
之前扑中左隻細價股升左4倍
咩都回返晒
師傅講嘅嘢唔係跟,係參透,跟佢買錢如噴泉啦!
物以類聚 你有無父幹呀咁?
屌佢老母,再屌埋佢老豆
玩笑巴 加油呀... 投機唔得咪唯有腳踏實地d... 香港地窮真係..

望我名巴 仲有無係騰區出沒
騰仔柒到咁 已蟹

估唔到老江湖都守唔住
btw每次一諗到而家自己既情況就好想再all in一次牛熊 撞正個機會就發達
有冇諗過你一出世唔係香港而係外國同你女朋友相遇就唔會有咁嘅情況。呢啲野都係由香港政治強國人逼成....
所以巴打我都準備移民 加油

唉 香港政府真係有一手 十年前140萬 而家740萬 升到我自己都驚 睇黎仲有得升
個政府係抵屌
不過換返十年前140萬係你呢啲月月清既一樣食屎啦 講買樓幾年 錢就呢1.2年先儲 你氹女就真係有一手啦 咁廢都肯跟你9年

d錢大家一齊洗 佢當時都好happy
窮咪放過人囉, 跟住你結婚個個就真係慘
連老豆老母都唔體諒
咁點解一個連血緣關係都無嘅人會無限體諒你
愛真係可以當飯食咩
唔好瀨你班fd啦,你都識講人地有本錢過你啦,你仲跟人地? 做人成熟少少啦, 咪咁中學生啦咩都話:人地點點點點。
你係有心既,而家同條女散,再發奮,揾一技之長,學下投資,你班fd做咩關你鬼事咩老老豆豆
有冇諗過你一出世唔係香港而係外國同你女朋友相遇就唔會有咁嘅情況。呢啲野都係由香港政治強國人逼成....
所以巴打我都準備移民 加油

唉 香港政府真係有一手 十年前140萬 而家740萬 升到我自己都驚 睇黎仲有得升
我睇你個款,買樓近乎冇乜可能架啦,除非你中六合彩
放手由得條女走啦,你話佢屋企賺到D錢,咁點解唔可以公一份婆一份,兩邊家庭都出錢,等你同你條女可以買層樓住呢?
問題就係D女人同佢屋企人都係諗住坐享其成,等個有錢佬包起佢地全家就最開心啦

一講錢,D女就變左好似做雞咁,真係本質問題冇得解

中哂 佢就係想要一個養起哂佢成家or有錢仔 等佢可以威威
中出你條女
諗諗佢
仲唔激到外母仆街
咁狗眼看人低
依家生個女出黎賣呀
你條女家境條件點先
如果唔係咩中產上流
憑咩要求有錢男友

十年前唔算有錢 呢十年炒樓炒股賺到錢 開始睇唔起我
講真。人地格un衰都比個女跟左你9年。你一d成績都無show到比人睇,仲要賭波。。。 我係人地老母都唔會比個女嫁你。你話人炒股暴發戶所以先有錢,係就係一朝得志,但點解你唔學下人呢。有時真係唔係想話人廢,但你都好應該反省下自己呢9年黎你做左d乜撚野。你同左人一齊9年要人地老母開口講你先開竅,會唔會有點兒那個。無方法架啦,一係說服佢老母,一係就求馬會,一係就散,再唔係咪求神拜佛。
一開始唔諗,而家先黎怨怪邊個。

利申: 條女個ex又係樓主個類月月清好食懶做既垃圾。最撚叻就係係屋企打機唔做野。仲要連船牌呢d咁撚易考既野幾次都考唔撚到。仲有更衰既野唔撚講。真心講句呢挺垃圾比唔撚到將來人就咪撚拖人咁撚耐, 邊有女人唔想要未來,佢講你就信咩低能仔。

認同係自己廢 但我條女話唔想結婚 呢兩年突然又話想 你一早講我都有得準備下嘛
btw
咁你對於條女比個咁既廢人屌過有無心中一條刺
咁又無啵,你估child登傻仔咩, 女仔手都未撚拖過。

唉 你錫你女友多d啦 我應該無機會了
共享港畜榮華
放過佢啦
做人25歲都未有理財概念,唔值得一齊
你呢d咁既人真係見唔撚少。
你話人老母閪見錢開眼。或者人地其實係想要個有能力既女婿(起碼勤力), 你自己都識講啦你不求上進,咁你又點證實人地既諗法係拜金而唔係想要個上進既女婿呢? 有時人點解會廢會窮會比人睇唔撚起,logic好關事。諗野唔好成個廢老咁瀨天瀨地。Be logically consistent
巴打。 唔駛太焦慮。我覺得你自己努力左自身

試下儲錢做投資增值。慢慢先考慮家庭

如果你女人甘心跟你既。你再努力去回報

如果佢都因為咁想搵頭新住家。你由佢走啦

老實講。男人好多30歲先開始起步

女人30 佢急你唔急。 加油
每次見到呢個理論都好想笑 打完飛機未 30歲後起飛有幾多個呀 你係有料唔洗讀ive啦 係有計劃唔會之前月月清啦 人地30歲前準備左幾耐呀 樓主個時玩緊ja 同人比?

唯有做好自己 btw身邊個個fd仲玩緊 食緊女 都係月月清
唔好瀨你班fd啦,你都識講人地有本錢過你啦,你仲跟人地? 做人成熟少少啦, 咪咁中學生啦咩都話:人地點點點點。
你係有心既,而家同條女散,再發奮,揾一技之長,學下投資,你班fd做咩關你鬼事咩老老豆豆

唉 真係好辛苦我表面上個個當我開開心心 無壓力 屋企有置業 無負擔 其實我係受唔住精神壓力 頂唔住 一方面又扮開心 扮無覆 一方面又焦慮症 成日會諗多左 好多未發生既都驚定先
洗撚理佢老母咩

咩時代呀?

你條女想同你結婚根本唔會結唔到

利申:從來唔睇女方家長面色
睇情況啦

利申:伯母送左層樓俾我

你外母咪錫女囉 好多人整係想搵個錫自己個女既 我撞正左個金錢掛帥既
你條女唔會幫你分擔層樓?
我冇樓有女。但係我條女廢到嘔 ....
我同樓主情況相反 , 我老母成日叫我飛左佢

利申 : 就結婚
其實如果你屋企本身有物業,可以拎去加按,咁你就有首期去買你自己層樓

當然前提係你(同你女友加埋)供得起啦

身邊好多朋友都係有收入差首期,咁呢招就有用,上個post 睇左啲就冇追,唔知你依家月入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞