我女友老母又發功啦 唉 好辛苦

621 回覆
1774 Like 143 Dislike
20歲想買樓?你有能力買到就真係天下大亂啦on9
唔好成日諗要呀爸呀媽幫你買樓,你仲後生,諗下點樣搵多D錢先
根本你條女都覺得你窮想釣金龜又未成功
落毒毒撚死佢老母
你女朋友搵得多過你,佢就可以走
但佢搵得少過你但走,就係佢貪錢

遲早都走,係愛你跟本唔會理佢老母
最乞食個科science
加加埋埋半年左右學科相關義工經驗
一年半學科相關part-time經驗
幫prof做研究一個學期多啲 而家幫另一個prof做大概三個月
國際比賽攞獎 份product出到paper
fresh grad有6-70k就唔叫乞食科啦 有兩萬都偷笑啦
你講進修 識人讀埋PhD都係乞食咋
你咪繼續相信香港靠努力會有出路囉 做人有希望係好事嚟嘅
收嗲啦屌你老母
on9
我意思唔係話fg幾十k 香港做sci係慘啲
巴打加油啦 你得既 you are the one
少壯不努力,老大徒傷悲
一睇到賭
之後講咩都唔抵可憐
讀埋postgrad技術移民走
醫病用積蓄?無醫保?
依家反而好多男人急
因為自己劣質
死都想留住個女人先
拍拖十年頭8 年唔儲錢怪得邊個
買小d 騰牛啦
當佢覺得你滿足唔到佢要求,其實恨心d分手可能係好事,心會痛一陣,但你可以唔使咁大壓力,收工可以有時間創業或放鬆下。而你女友,佢亦有空間搵佢同老母需要o既野。

話唔定過幾年你創業搵到錢,或者佢覺得試過其他人都比唔上你,你地會再一齊返。
租住樓先?
創唔創業唔係重點,我想講係可見將來大家都得唔到需要o既野(樓主大壓力,女友又大壓力,女友老母覺得自己個女應該嫁個有錢d o既人),分開下係好事。

等到某個時間,大家調節到自己想要o既野,自然會再一齊。調節唔到,分開左其實係大家都舒服左。sorry for 1999。
真係結婚都會搬出黎理鳩佢老母托咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞