我女友老母又發功啦 唉 好辛苦

621 回覆
1774 Like 143 Dislike
都話樓主冇諗過成家
女人到最後都需要個家
放手啦
無謂累鬥累

已經唔只女人貪錢 剩呀個問題
係男主心態問題
一面話傳統
一面冇成家既概念
好正常呀,
因為佢地身邊朋友已經結曬婚, 生埋仔,
有啲仲生第二個...
埋唔到岸咪急
如果係後生嗰陣吊高黎賣嗰班就抵撚死
唔係同你愛情長跑
有得揀 邊個男人想揀個咁老做對象
貪你皮脆肉鬆咩
大把人都係差唔多,要搵富二代,你揀人人揀你
同你一樣 玩左一排 真係見一次就問結唔結婚
同男人問扑唔扑野一樣咁攪笑
咪係, 放生人啦, 又咩唔撚捨得
佢個心態唔會評論
因為每個人都有權點揀點過佢人生
但佢拖埋另一個人
根本就玩世不恭, 大咩壓力
廿幾歲icq, msn, xanga 約出來時
啲女不可一世勁收兵
你表白咩?
條女就話:吓?我諗住識吓朋友咋。
same 根本無錢就係煩
從來無試過咁灰 日後根本負擔唔起月月清 又咩洗費都要出.....
好大壓力好唔開心......
最攪笑就係
佢地已經唔問你有冇車有冇樓
只要你有正當職業,唔洗佢養返你
佢已經問你結唔結婚

講真對住啲30歲以上既女人
真係慢慢揀
10年前嘅產物
拎副身家去搏一鋪,贏左米買樓結婚。輸左米分手,反正你咁洛去遲早分手,又唔洗再受到折磨。對你係雙贏局面。
而家真係到我撚返班女
吓?我諗住識炮友咋
呢件咁既垃圾都有千幾個正評
連登仔死撚哂佢把啦
樓主一朝得志輪少少錢就亂咁fling 仲要範範都賭 比著係女人上黎講月月清買手袋買衫買化妝品仲唔比人屌到西都反哂皮
垃圾幫垃圾講野 差在未有戇鳩仔衝出黎講女人係雞係公廁
大把人屌緊樓主你唔講?
事實上條女都係一擔擔
無儲過錢,咁係咪入哂男方數先?
巴打,你嘅問題唔係窮,係你女友(根源係佢老母)
除非你好愛佢,否則我勸你分手
香港男女比例失衡,而且你可以㨂台灣妹大陸妹甚至日本妹
何必為一條港女而導致自己有精神問題?
就算你買到樓,佢老母一樣會嫌你層樓唔喺港島,又冇車......
你明白嗎?
你而家係個女嘅男友,佢冇你符,只可施壓力俾佢個女
到你娶咗條港女,佢老母就名正言順直接施壓力俾你
到時,佢個女生仔唔去私家,佢都照屌
你諗清楚
外母嘅要求係無止境,你頂到一時頂唔頂到一世?
巴打I know that feel
無力感好重tg me傾下有小小賺錢心得

https://telegram.me/klun931111
分左手一定就搵到個有錢有樓既男人架喇咩
你條女又咩新鮮蘿蔔皮?
行轉廟街幾多靚女後生白滑大波既都要去做雞?
唔好妄想有咁多有錢佬
腳踏實地叫你條女自己捱啦
Agger
好多未婚嘅人唔知
除非兩公婆有本事二人世界,否則好多破碎婚姻唔係婆媳就係外父外母對女婿不滿
個人覺得兩邊都有問題
能力唔夠既
屋企無車無樓無樓收租
就要有自知之明
睇下工作上有無貴人
其實樓主IVE grad 工作上際遇唔錯
有咁既人工已經好好
雖知唔少U grad都係12/3k起薪
但問題係儲蓄觀念太遲先有
無父/母幹 有幾多個十年俾你追番?

但另一方面
外母睇野又太現實
要人有樓有父幹先肯俾個女嫁
大佬 呢個年代仲養兒防老咩
自己無料就要迫個女搵個有錢仔
思想咁狹窄 睇野咁現實
提佢成世無出色既
岩呀
除非自己本身有啲籌碼
籌碼唔係賭個啲喎
係講緊屋企有冇本錢
有冇車樓資產afford到你咁大洗法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞