我女友老母又發功啦 唉 好辛苦

621 回覆
1774 Like 143 Dislike
淨係睇呢個post已經知啦
呢個世界邊有男女平等
屋企有物業都咁煩惱
我地呢d真係死鳩左佢算
唔撚明點解要同港女一齊
有人唔做做狗 抵撚死
樓主真係好撚廢
一味怨人地老母拜金又怨冇父幹 正係識話唔知點發奮
你條女都就30啦 名份都唔比人叫愛佢?
呢d歲數唔講樓講錢講乜春 比唔起就放過人啦 都係為你自己好
咁又唔係咁講
9年,佢女朋友自己爭氣,一樣儲到首期
我識朋友同佢老婆上個月買咗樓,聯名物業
首期老婆俾
供樓我朋友供
佢老婆教書,我朋友又係做sales
呢個世界真係有好女人,而且係願意公一份婆一份
冇錯,有心真係爭好遠
炒賣識股票當然重要 但你個人都要搵到錢先有本 如果 你搵6-70k(當然唔係咁易)都唔洗靠炒啦

同埋你都讀緊大學 仲有時間進修自已 考好英文操好體能都不失為一個技能 所以加油啦 唔好比自已後悔

加上股票包贏? 我都係一個大學生 有咩錯 交流下
做好自己,順其自然
試下同你女朋友傾
如果佢都唔介意就可以啦
加油

呢樣真。不過其實係大家要有共識.....
又講返我果件。
一開始我都諗住買樓。定曬計劃,六七年慳住駛儲錢,我甚至乎己經唔駛佢出錢。

但係佢都唔制。
一來,佢等唔到咁耐。
二來,佢要"嫁得好", 個婚禮要駛錢......

有時候。大家目標唔同。就要互相妥協。好似我老婆咁。覺得"嫁得好"重要過買樓。咁就要諗下自己接唔接受到
又出黎叫春
"我同左我女友講 如果你搵到個比我對你更好 比我更有錢既 我都祝你幸福 因為你同你老母日日見 我地一個禮拜見幾日 我對你影響力太低 我無辦法改變一個人既思想
我自己翻屋企半路以經頂唔順 一路喊一路諗自己"

睇到樓上巴絲叫樓主分搵個有質素覺得真係得啖笑
話曬人地都9年
依家叫樓主搵一個接受到自己係一個冇錢冇樓冇學歷冇儲蓄冇背景30歲冇覺悟嘅女人
依個世界邊有咁完美啊
咁你努力啦
我自問都叫係三大成績比較好 cv比較靚嗰班 到你要出社會就明
你讀咩科? cv點靚? 我都叫死入到poly engine 所以出路都還可以既
依句說話6年前就應該要講,樓主拖咗人地咁耐
害咗人地冇咗女人最黃金嘅時期,依家人地都係谷住同你一齊落去,如果我係條女,我24歲,我即刻同樓主講分手

btw
條女本身冇做野?又係一齊玩?月光族?
樓主做盛行,地產經紀?
乞食科入政府做AO EO都搵唔少啦
巴打,你地結咗婚?
我女朋友正正奇怪到脫離現實
佢最近叫我唔好買鑽戒
要親手整婚戒,用來結婚
佢仲說服咗佢屋企人唔擺酒
因為要留錢創業

我女朋友恨創業多過結婚
不過我樂得輕鬆
啲錢好使好多
賭下馬 賭下波 賭下股

巴打
其實你已經行啱咗條路

只要訓身扑中條 3T / 貼價牛熊
就解決所有問題

話晒咁多年賭博經驗
有賭未為輸
比D信心自己
你得嘅

咁咪幾好.....
我老婆一開始都話唔要鑽。比佢班"姐妹"洗下腦又話要一卡....
我洗左三皮野買左一卡比佢。
佢間唔中都話粒野黃
我心諗, 三皮野買舊碳返來本身己經on99
不過佢話一生人一次。點都要收下鑽
巴打我好明你,因為我都係咁。
我女友讀medic,而我只係個爛鬼大學生。
佢老母已經日哦夜哦我女友,叫佢搵個個。
佢老母話:「你係上流社會人士,應該識番個好老公。」

聽到呢句,個心好嬲又好無奈,因為我知道窮我一生嘅努力都唔會爬得上上流。

一諗起將來,就好撚大壓力...唉
睇到我都想喊
今個五月asso grad 因為自覺讀文科冇咩前途 GPA又唔係好高 唔想讀落去
前兩日好好彩咁搵左份銀行工 17到20k左右
見到爸打個case 就好似見到將來嘅自己咁,又係有個拍左好多年拖嘅女朋友,又係搵得10幾20k一個月
睇怕都會步爸打後塵
樓主真係好撚垃圾 避重就輕 剩係識喺到講人地老母點睇錢自己有精神病幾撚慘
人地女仔跟撚咗你咩進步都冇 仲要賭 我第日做咗人老母我睇見條仔同自己個女一齊到第三年都仲係又賭又玩又冇理財概念我一定唔撚畀個女同你依啲垃圾一齊
繼續怨自己冇父幹喇 你最撚可憐最撚慘喇
大撚把人慘過你出嚟搵萬五都冇都儲到幾十萬儲蓄 最後增值自己都可以上到樓
月入二萬竟然少少錢都儲唔到根本就係你廢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞