我女友老母又發功啦 唉 好辛苦

621 回覆
1774 Like 143 Dislike
再講 屋企有稅置物業 可接左佢當首期 父母又仲有一半積蓄 件事根本無你想像中咁難

可唔可以詳細d? 無接觸過呢方面 我係擔心父母年紀大 如果多病痛要洗錢
巴打 講真 成功冇快餐 咩能力就會有咩相同生活 諗下有咩靠勤力就可以換到既野 再有時間諗下d用腦投資既野

過左去既冇得追 化為動力 你快活左咁多年係事實 咪當遲起步 我畢左業3年 當初靠努力日日讀日日操考左個officer番黎 死省死抵到依家 面對樓市都係無力

所以唔好俾太大壓力自己 向前望 唔好一時貪心犯埋法搵快錢
女人同男人嘅保質期差幾遠呀 細路
你望到女人去到廿五就開始心急㗎啦
Same here
利申未出黎做嘢
有D賭股賭馬經驗就努力係呢兩方面賺多D喇
賭波就不了

賭海迷徐呀巴打 睇下啦
戒左牛熊 最近終於將輸既賺翻晒返黎
唔少人同你一樣
解唔到
一係換女友
一係搵多d錢

前者可能易d
中出你女友
再嘈中出埋佢老母
自己冇父幹又窮 又唔一早儲錢
你都知自己俾唔到幸福佢又何苦拖住人呢
一句愛真係大晒咩
貧賤父妻百事哀呀
女仔冇幾多青春 你拖咗佢九年賺咗啦

我知自己冇父幹又係讀乞食科 所以有女approach我都reject咗
巴打你就岩啦
窮撚要有自知之明
你唔害佢,佢都可以畀第二個害啦,點都埋拖先,但係記得留錢買套

我最怕係第二個害佢 我無錢 但起碼我真心錫佢 佢搵到個有錢又好既 ok 搵到有錢不過成日滾既就唔希望了
每個人選擇唔同,幾大收入都好,唔節制儲錢都好難買樓。唯有等機會囉,好多朋友都係租住先見步行步
高/連登仔成日話d女人唔體諒唔體諒,又話人叫你上進d = 臭閪港女。 講真個句, 無人會無限體諒你,除左你老母同你老豆。一個人比左好多次機會都唔撚掂既時候,係人都會轉身走。無人會無限包容同比機會一舊無價值既垃圾。人地包容你好多次但你自己一次都無show到比人睇你係仲有價值可言既時候人地就會心淡。好心你呢d人就咪撚咁廢啦仆街。連/高登班垃圾成日想人無限包容,心諗
其實連登仔可唔可以用多元法少少既方式幫人地解困

下下都大力屌 人地鬼唔知做錯野咩
波馬股玩足咁多年都話冇積蓄
你有冇諗過唔岩你玩呢
仲要28歲先黎儲錢
有冇諗過今日既果係你自己拎黎
你搞成咁可以埋怨邊個
賭咁多年都冇錢賺係咪應該檢討下
做咩copy我個情況
佢老母都on9
條女幾歲先 有咩本錢先
仲講搵件好既?
而家嫁人定嫁錢
另教人打仔
30 歲既男同30歲既女
市埸完全唔同
30歲女都就黎高齡產婦啦
你仲驚比佢食住?
逼婚都黎唔切
咪撚理呢d 老母
又唔諗自己咩新鮮羅白皮

佢可能見身邊有好多條件差過佢個女都搵到有錢掛
冇人叫你月月清,怪邊個?
玩笑巴 加油呀... 投機唔得咪唯有腳踏實地d... 香港地窮真係..

望我名巴 仲有無係騰區出沒
真心啊,第二個點都好都唔關你事啦。你條女有呢9年經驗都應該醒水啦,分分鐘佢擔心你會變廢青睇唔開多過你擔心佢
唔屌點知做錯咩啊老友 你又真係搞撚笑
下下都一黎比suggestions, 咪變左口將開有飯自然來囉。
月供啦五年一少成,十年一大成,想快?
樓主係咪嫌上次未俾人屌夠
自己爛賭又投機取巧 淨係識怨

"拍左8年拖 28歲先開始草錢
但你同人地老母講買樓講左5,6年?
姐頭幾年真係得個講字?"

(文短)一個政府害我無左一段十年既感情
https://lihkg.com/thread/620240/page/1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞