我女友老母又發功啦 唉 好辛苦

621 回覆
1774 Like 143 Dislike
文長 巴打們咪屌老母
睇過我post既巴絲都知 我同女友一齊好長時間 小弟今年剛剛30
其實同連登仔講個班 90後無分別
小弟20歲中五讀個爛鬼ive出黎 因為有唔錯既際遇 平均一個月都搵到20000頭 但亦因為當班老友仲讀緊書 我就開始跟班同事飲飲食食 賭下馬 賭下波 賭下股 咁多年黎月月清 生活都幾輕鬆 咁我就同女友一齊都差唔多 9年幾 到近呢兩年 先開始儲下錢
問題就黎了 我屋企因為本身有置業 一家三口 生活都ok 「早前因為老豆唔舒服 洗左屋企大半積蓄」 但伯母呢輪就係咁叫我女友同我分手 原因就係窮 無父幹 一直叫我女友搵過 現成有父幹 條件好d既 好似tvb d戲咁講 無謂為左棵樹放棄成個森林 咁我女友頭一年都無理佢 到呢半年以經開始洗腦 我地有陣時有鬧交 原因就係樓 我自己亦都覺得壓力山大
有睇過我上個post既都知 公屋過哂入息(有幾多人一個月無12000人工?)
居屋抽極都無 私樓無本事買
導致左個問題係我同女友心頭都好煩
我同左我女友講 如果你搵到個比我對你更好 比我更有錢既 我都祝你幸福 因為你同你老母日日見 我地一個禮拜見幾日 我對你影響力太低 我無辦法改變一個人既思想
我自己翻屋企半路以經頂唔順 一路喊一路諗自己幾撚無用 但諗極都無方法解決現況
每次都會同父母傾 佢地都話無計真係無錢再負擔一層樓
其實而家每日我都壓力好大 覺得同女友無將來 佢老母亦唔會比我嫁佢 早排睇醫生 佢懷疑我患左焦慮症 太大壓力
但其實我無爭人錢 身體健康 同父母關係好好 但就因為一層樓 一個地方搞成咁
我想問大家到抵有無解決方法 同埋有無搵到錢既方法比小弟 我真係好辛苦 我好似有毒癮咁 又好愛女友 但又頂唔順佢家庭既壓力 人地想個女搵個更好既選擇係無錯 只可以話想一生一世 唔係兩個人既事 係兩個家庭既事 唉
好撚辛苦呀 唉
你改去第二度開post la

呢度時事台
實際幫唔到手
留個名支持下巴打

我都租緊劏房住
生活真係逼人
香港地拍個拖都好複雜
巴打。 唔駛太焦慮。我覺得你自己努力左自身

試下儲錢做投資增值。慢慢先考慮家庭

如果你女人甘心跟你既。你再努力去回報

如果佢都因為咁想搵頭新住家。你由佢走啦

老實講。男人好多30歲先開始起步

女人30 佢急你唔急。 加油
女朋友唔幫你都冇計
佢真係愛你就會抗爭到底
租樓囉
一係同老豆老母一齊住
咁冇錢係咁架啦
我今年24,想結婚搬出去,又係冇地方住,搞到好頭痛,暫時淨係儲都大約300k,條路仲好漫長 你都加油
“仲讀緊書 我就開始跟班同事飲飲食食 賭下馬 賭下波 賭下股 咁多年黎月月清 生活都幾輕鬆 咁我就同女友一齊都差唔多 9年幾 到近呢兩年 先開始儲下錢“

所以香港樓市真係好健康,唔係長期做好準備都買唔到。

一開始行錯路無辦法,一係繼續抽居屋,一係等跌。
啱 坐高鐵來回大灣區

怪就怪我起步早 無乜要搵大錢既心態 班大學同學都慢慢超過哂我

怪就怪我起步早 無乜要搵大錢既心態 班大學同學都慢慢超過哂我

一開始肯出來做野生生性性就無事 做左野成十年都仲咁on9唉
買鄉下就平,仲要限購
你條女幾多歲先
自己冇父幹又窮 又唔一早儲錢
你都知自己俾唔到幸福佢又何苦拖住人呢
一句愛真係大晒咩
貧賤父妻百事哀呀
女仔冇幾多青春 你拖咗佢九年賺咗啦

我知自己冇父幹又係讀乞食科 所以有女approach我都reject咗
你條女幾多歲先

佢都就30 細我一年 所以我都好唔好意思
個陣講好左 唔結婚的話就各自屋企住 點知到原來佢而家又想二人世界 真係玩撚死我 我由細到大未失敗過 無試過咁多煩惱 一下頂唔住 原來變左焦慮症都唔知 老豆老母我都唔敢同佢地講 一講一定叫我分手
文長 巴打們咪屌老母
睇過我post既巴絲都知 我同女友一齊好長時間 小弟今年剛剛30
其實同連登仔講個班 90後無分別
小弟20歲中五讀個爛鬼ive出黎 因為有唔錯既際遇 平均一個月都搵到20000頭 但亦因為當班老友仲讀緊書 我就開始跟班同事飲飲食食 賭下馬 賭下波 賭下股 咁多年黎月月清 生活都幾輕鬆 咁我就同女友一齊都差唔多 9年幾 到近呢兩年 先開始儲下錢
問題就黎了 我屋企因為本身有置業 一家三口 生活都ok 「早前因為老豆唔舒服 洗左屋企大半積蓄」 但伯母呢輪就係咁叫我女友同我分手 原因就係窮 無父幹 一直叫我女友搵過 現成有父幹 條件好d既 好似tvb d戲咁講 無謂為左棵樹放棄成個森林 咁我女友頭一年都無理佢 到呢半年以經開始洗腦 我地有陣時有鬧交 原因就係樓 我自己亦都覺得壓力山大
有睇過我上個post既都知 公屋過哂入息(有幾多人一個月無12000人工?)
居屋抽極都無 私樓無本事買
導致左個問題係我同女友心頭都好煩
我同左我女友講 如果你搵到個比我對你更好 比我更有錢既 我都祝你幸福 因為你同你老母日日見 我地一個禮拜見幾日 我對你影響力太低 我無辦法改變一個人既思想
我自己翻屋企半路以經頂唔順 一路喊一路諗自己幾撚無用 但諗極都無方法解決現況
每次都會同父母傾 佢地都話無計真係無錢再負擔一層樓
其實而家每日我都壓力好大 覺得同女友無將來 佢老母亦唔會比 我嫁佢 早排睇醫生 佢懷疑我患左焦慮症 太大壓力
但其實我無爭人錢 身體健康 同父母關係好好 但就因為一層樓 一個地方搞成咁
我想問大家到抵有無解決方法 同埋有無搵到錢既方法比小弟 我真係好辛苦 我好似有毒癮咁 又好愛女友 但又頂唔順佢家庭既壓力 人地想個女搵個更好既選擇係無錯 只可以話想一生一世 唔係兩個人既事 係兩個家庭既事 唉
你條女家境條件點先
如果唔係咩中產上流
憑咩要求有錢男友
我道行都低估了你
乜撚嘢叫壓力山大,我係條女就飛撚咗你個支那仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞