我女友老母又發功啦 唉 好辛苦

621 回覆
1774 Like 143 Dislike
或者仆街啲 拍下散拖又得
但就唔好諗要組織一頭家
樓主都冇成家既概念
拖左人地9年其實條女而家先醒覺太遲
唔好咁講,不過就咁做之嘛.
加按即是買層新既自己享受,但風險歸老母.唔好講到益老母先得架.
供得起兩層.無風無浪再升當然好.供唔起收樓時.就攬炒齊訓街.邊個著數邊個危險.
都好明顯下.
咪係
如果二按係為左投資 放租出去
一間變兩間就話啫
再者二按既息又再貴啲
都唔知有冇水位俾你吐到個首期出黎
真係同謀兩老身家冇分別
供唔惦 新嗰度咪又要賣返出去
到時咪又唔知住邊
重點是按兩老層樓,樓主都係買唔到樓.
你講按兩老層樓點著數又有乜用.
供唔掂,一定賣舊唔賣新,新買3年內賣要比辣招稅.唔好賣新.
賣舊樓.老豆老母訓街.自己住新樓,高床暖枕再上連登叫春好慘.
不如建議樓主直接拎走兩老層樓.再送佢地回鄉下養老.簡單直接.
當你有個女,佢個男朋友都係月月清,你就明你外母點解成世都睇死你
屋企人咁辛苦供層樓 記住唔好為條女加按層樓
你條女跟你個時係未處?住公屋?咩學歷?
個女仔早幾年同佢plan咪又係俾樓主放上來
話條女迫佢結婚/chur佢....etc
如果條女早幾年捉樓主plan
咪又係俾樓主放佢上來,話條女迫婚
根本樓主本身個態度有問題
你女友又搵幾多啊,佢有無儲錢?
我都有追
所以我先覺得係半斤八兩
根據樓主舊post,兩年前曾經同呢個女朋友分手
原因係女方唔想結
詳情可睇愛情長跑一post

之後我又發現樓主家境真係好一般
詳情睇居屋仔都有煩惱一post
樓主仲有個妹妹
自己又唔想同父母同住,上來呻
又話父母幫唔到手

另外,樓主真係衰爛賭
浮沈股海多年
我以為佢開膠post,點知原來佢真玩股
家底又唔夠厚,人工又低
玩到得返10萬
冇輸到破產算好彩啦

仲唔肯接受租樓
一心一意想父母套錢幫佢上車
你望下樓主講家事既post
個個post都謀住父母資產

老實講,我覺得佢女友本來都應該咁諗
以為時候到,男家父母實拎錢俾佢地買樓
點知越等越唔對路
先發展成而家呢個局面
所以佢女朋友咪一樣冇儲錢、飲飲食食囉
第一點,自己玩撚左咁耐唔儲錢,抵死
第二點,好學唔學學人賭錢,抵死
第三點,誤以為自己有父幹,抵死
第四點,老豆一病就無左一大半積蓄,成家理財都有問題,真係聽連登仔講唔買保險咩?仲抵死

最抵死係樓主你咁既性格唔反思下,仲覺得條女老母係有問題個個
bye
講左咁耐 最認真解決問題比人屌謀老豆老母家產
有錢唔賺咩 大家一聽到按左層樓起曬剛
其實了解多啲 好過租 幫人地供樓啦
搵香港同外國比 同月球比丫不如
唔明你亂咩,根本兩樣野黎
你個咩concept來
我當你講樓主每月儲6 7千
呢個係淨儲

但你用按樓,要俾息架大佬,
你講到你拎左銀行10萬蚊,就唔使供番條數
樓主拎完10萬,其實又要負債供番d息
巴打,照你咁講
如果供斷咗既樓都可以做呢件事?
你講呢個唔係轉按咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞