我女友老母又發功啦 唉 好辛苦

621 回覆
1774 Like 143 Dislike
未追哂post但都想講 分手喇 呢d女人要唔要都罷
我老公勤力既話1個月可以搵4-5萬 我都唔會叫佢草錢買樓
就算佢呀爸幾撚麻煩 我都唔會要佢哂錢搬出去

我諗唔只你女友呀媽出聲講 可能佢身邊朋友都嫁個有錢既 有比較咪出事囉

30歲仲有時間 我老公都大我8年喇
下個更好呀
咁離地啊巴打
不如你計條數比我睇下點買
等我地學下野
條女個老母咁嘅窮撚格,就算一齊行落去都係辛苦自己
佢戇鳩唔洗理佢
故事中主要三個角色 1樓主 2女友 3外母
成件事似係外母白鴿眼
樓主同女友 結完婚 可以租住樓 儲住錢 等抽居屋
年年抽就仲有一年中既
你地夾埋應該有4萬左右 兩口子唔會唔夠生活既 不過就要推遲生育既計劃 如果你女友等到
真男人
巴打阿 過來人

不過真係因爲比人地既阿媽令到分手

佢每日見阿媽 多過見自己

不過你一齊9年 我相信佢絕對會抵抗佢媽咪

我自己過來人 就係唔成功既
如果你同你朋友真心相愛嘅
唔好理咁多 移民走
有手有腳 點都生活到
中肯 呢種auntie好難頂

又單單打打 但又會覺得佢當自己個女係貨 好肉酸
巴打加油
唔好諗埋一邊
既然無可能改變現狀就改變下心態
所有野都係整定既,強逼唔黎
冇啦啦點變層樓出黎?
好睇你條女自己點諗
如果佢揀聽佢老母講咁都係注定同佢有緣無份啦

佢老母出發點冇錯
但你條女自己係成年人
都應該自己揸主意
愛情與麵包都係老生常談
如果到最後都係唔work, 咁咪唔work
最緊要唔好逼到自己抑鬱或失左自信
咁到時你就真係輸
放開心情去面對
你又係戇居
佢鍾意搵咪搵,唔搵咪唔搵
叫人乜乜搵個更好做乜
好嘔心
唔安慰下樓主 陣間真係要時事台開post
根本樓主女朋友都係戇鳩鳩,2個一齊乜撚計劃都冇
中出啦哩D女遲左變心
日日比佢老母咁洗腦法又冇自己堅定立場既話
遲早綠
唉屌做男人真係好撚慘。當年我都係因為女友老母。呢獲真係好撚想屌柒你老母
蓋清你都唔識?
我老母果陣夠日日叫我同我依家老婆分手啦,最後咪又係結婚。
咁大個人,呢 d野睇自已意志的姐
有本事移民至好生兒育女,我地這一代受共黨好了,不要連累下一代。
其實你20歲就開始儲錢嘅話
都唔會買得起樓
唔使怪自己起步遲
你女友本身都極品
我諗話要二人世界係佢阿媽講得多講到佢咁諗
巴打好明白你感受。無追哂post但想問你有幾多積蓄?其實住遠d細d都仲有4,5百萬既選擇,可以積極搵下盤。

另外有幾個concept想分享下。
1)買唔起樓唔係你既錯,老肚d講句係社會既錯,所以咪撚怪自己。
2)結婚唔一定要買樓,想2人世界可以租。萬二三蚊都好多選擇
3)識人又係無樓結婚最後搬埋同奶奶住。呢d女先係你值得愛佢一世既女人。

利申:無樓30歲廢中
洗完錢就屌政府
點解唔比層樓我
Hide Blocked User - 開什麼玩笑
點解有啲人唔肯接受現實
呢個世界真係唔係人人買到樓
置業係一種投資
住屋需要先係民生問題

如果要解決樓主叫春既居住問題
只要諗住邊咪得
女朋友要二人世界咪租樓囉
買唔到就買唔到啦
唔通打劫咩
其實....
依家租金一樣都唔係合理得去邊。
當然可以話合唔合理邊個定。但係租金同收入中位數比例點都係高。

其實我十分同意你的講法。
我不嬲都話。
政府係冇責任幫巿民買樓,但係絕對有責任令巿民以合理的代價去解決住屋問題。
依家一個普通後生仔出來做野。租個屋其實都有問題。其實呢個社會真心唔健康。

政府要合理幫地產商賺錢嘛 有乜可能由10年前150到而家750
其實都唔知啲老母點諗
自己都係女人啦
如果個男唔係真係窮到要借錢
三餐都要愁嘅話
望個男人真心錫/愛自己個女已經夠啦
個男人有錢,但成日去叫雞去滾
個女就成日以淚洗面
咁樣真係開心,幸福咩?

有d老母就係咁 針唔吉到肉唔知痛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞