我女友老母又發功啦 唉 好辛苦

621 回覆
1774 Like 143 Dislike
原來你冇追哂post
樓主話佢得10萬儲蓄
已經唔係拎少少去俾首期
趁後生搵過個
你諗得太天真
加按過有record, 就算還番都唔係咁易去第二間又按
拍左9年幾先儲果2年錢諗住靠老豆,老豆一出事就收皮,抵你嫁wo
30歲老女人.而家都已經好難沽出得好價錢.
就係佢阿媽覺得個女仲有希望麻,咪拖多3幾年,咩都無啦
樓主自稱自己外型唔差多女埋身.但就因為有良心又如情聖一樣.怕條女受傷害先未分手.
不如就襯呢個機會.放生自己去溝另多後生女.好好享受生活.
不斷計算住父母家產真係好恐怖
我都曾經有咁既煩惱, 最後有情緒病, 無耐就分手
其實搵過個22-23歲既女朋友然後開始儲錢就無事
而家好難買
我上年買晉海20幾樓1房500萬抽到
今日既malibu 一房已經係600幾起
未足一年已經咁
點儲到
你是對的,又嫩口D又正D.仲有大把時間慢慢先傾買樓.
其實最簡單就係分手,重新起步,樓主又講到好愛女友,但係其實冇付出過,建立一個家庭唔係拍住拖自自然會發生,要大家計劃,咁大家都冇計劃就建立唔到啦,樓主到發覺建立唔到一個家庭就賴女友老母,你俾佢老母嘈就好大壓力,到時你點支撐一個家庭呀?獨身生活適合你多啲
呢d 外母貪得無厭
就算比你有個窩居

佢都會同更勁的人比較
叫個女不如比上市公司主席個仔屌好過要捱騾仔
其實條女肯同你屋企人住住先已經搞掂
好話唔好聽,父母過生,層樓咪又係你
期間又可以儲錢
無能力學乜人講二人世界
不如算啦,我怕結左婚你都唔會開心
前頭先話買唔起樓係社會嘅錯
跟住就話如果個個都買到樓就天下大亂

咁到底社會有冇錯?
定係社會要做到個個都買到樓然後天下大亂先係啱??

好亂呀
不如諗下人生係咪真係需要一條女先
選擇自己一個渡過其實煩小好多野 還掂你唔係有錢人 不如自己一個算喇
有心就唔會呢兩年先儲啦
拍左9年 月入兩皮幾 唔洗供樓
我想問條女拎到幾錢出黎先
點解有啲外國國家個個都有樓甚至政府起埋比佢,都仲未大亂既喂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞