我女友老母又發功啦 唉 好辛苦

621 回覆
1774 Like 143 Dislike
拿,咁呢樣就真係要睇樓主條女咩人啦 ,暫時未有資訊話佢條女閪,都係唔好跟咁貼炒車
又話分兩頭。
二人世界係咪真係唔得? 都未必。
但係劏房又點睇...?
其實好多方法的。爭在大家接唔接受到。

講真,再激進d。去考個專業牌。然後諗計移民咪有得二人世界
我知。咁講姐....
即係我意思係,要睇返個女仔係咩人
其實都唔知啲老母點諗
自己都係女人啦
如果個男唔係真係窮到要借錢
三餐都要愁嘅話
望個男人真心錫/愛自己個女已經夠啦
個男人有錢,但成日去叫雞去滾
個女就成日以淚洗面
咁樣真係開心,幸福咩?
所以我先話樓主女朋友同佢半斤八兩
或者佢地冇攤開來講
其實照現有資料
要結婚,就一定要同男家住先儲到首期
老實講跟左你9年得個吉 比著你都心淡啦
條仔重要冇計劃過
呢樣真, 你夠癲既可以自修個專業資格玩技術移民 一切都係睇樓主既決心
但係預左有d野要吞聲忍氣。
男仔都要處理婆媳糾紛.....
又或者呢.....
其實結左婚。分開住。抽居屋囉
邊個叫你搵貪錢公屋妹
搵返啲有質素既女人咪得
而家大把情侶,兩邊家庭都俾錢夾首期
不知幾公道,兩家都冇佔對方便宜
拿....
呢樣野,又要睇埋條女啦。

利申:
講真, 我都有諗過, 我亦有專業牌。我個專業亦係嚮人地國家shortage list。我都想移民。但係條女拒絕話唔捨得屋企人。就冇得玩
btw。有時有d專業冇得自修。
你要出實習
散啦
既然人地老母都講到咁
俾你結得成第時都唔慌開心 一定大把說話聽
最慘你條女都企埋佢老母果邊

除非你黎緊幾年突然發大達 唔係都唔會有好結果
真心...你夠pop返大6發展, 可能有機呢。香港生活係咁癲架啦, 30歲前唔plan好唔儲錢又無父幹,
可以話真係等運到, 公屋, 居屋, 馬會, 炒股......
咁一定架啦
預就會預男家父母會講一世架啦
咁又可以點?邊個叫自己唔爭氣咩?
做人本來就係關關難過關關過
冇能力要靠人地,就預咗要受氣
呢啲都係儲錢既動力架

但話分兩頭,可能同男家相處得好好呢
呢啲講唔埋。。。
巴打真慘,不過無既,大家由細係香港長大,又真係未必人人捨身離開
其實係......

查實最緊要呢d野互相體諒的姐。
其實男又好,女又好。
可能對方以前真係on99。但係如果依家佢都改變的話,重可以點? 唔通坐時光機回到過去咩?
雖然樓主係抵鬧,但係建立家庭兩個人都有份,咁樓主個女朋友9年黎又準備左咩先。

利申:真絲
三十年前仲有呢枝歌仔唱
今時今日仲邊有進修就會有出頭天
係香港哋唔炒賣邊有得發達
有d野都要接受........
咁人地唔想走。唔通逼人走咩。唔可以下下只係諗自己
雖然我個人覺得香港係冇希望.....但係都要專重另一半想法
應該話。
點解今時今日。香港淪落到要發達,先至可以"安居"同"樂業"
首先你而家要做既係快啲結婚再叫你女友搬埋入嚟住,安定落嚟就努力啲做野儲番三四年錢,希望35前儲到舊首期
佢女友準唔準備都冇分別,都係買唔到樓
放過自己 佢而家睇唔起你就算你捱到層樓佢總會有野入你
如果另一半唔明唔理解你你會更大壓力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞