我女友老母又發功啦 唉 好辛苦

621 回覆
1774 Like 143 Dislike
事實係而家d公屋妹屋企人都要求男方有錢。
邊個叫你搵貪錢公屋妹
搵返啲有質素既女人咪得
而家大把情侶,兩邊家庭都俾錢夾首期
不知幾公道,兩家都冇佔對方便宜

佢有錢夾都唔會夾啦 諗下點投資仲好
咁都叫有壓力
啲女係咁架啦, 點會記住過去啫.
佢哋最多諗現在, 同聽日
無人會記住你10年前嘅付出
樓主你廢就唔好瀨女友媽媽白鴿眼啦
你同人地拍拖九年,可以呢兩年先草錢,咩諗住有共識唔結婚各自己屋企住
你一蚊都唔草,他日你有起急事上黎要用錢都無啦,根本你就因為屋企無負擔諗住成世都同女朋友自己揾自己洗,自己既將來都無諗,何況係諗咩俾幸福人
十年前揾兩皮都可以拎曬d 錢去賭,你話拎去食左佢都無咁on9
朋友做咩你就做咩,你咁大個人無自己思想架?
拍左成九年拖,人地阿媽仲見你無聲氣出聲都好正常呀,依家先黎出聲已經係遲啦
你最好野係返屋企問老豆拎,的確依家香港無屋企人幫手係好難買樓,但係你都知你爸爸有病洗左屋企一大筆錢,你仲好意思問屋企拎?
好彩你屋企人有草錢咋,靠你?你留返d 錢俾兩老安享晚年啦!
你係男人就依家發奮,同女友傾下將來俾d 信心佢,人地個女仔都要知你有乜打算先得架,你就叫人揾過個
屌你啦我係你女朋友都寧願揾過個搏標返個尾會算
成世自己一個,都好過同個負累一齊呀
根本你呢個人就無責任感唔會承擔,當你發覺今次無人幫到你就自怨自艾,賴呢個賴個樣
有努力,條女會睇到既,由佢選擇繼唔繼續啦,總之一句 ,男人到五十都仲係求偶高峰期
樓價高,買唔到樓好多人都同你一樣
不過你出黎做左十年,你有幾多儲蓄先?
月月清咁多年
無架喇睇大家頂唔頂到落去
慢性病 唔入院無得claim
唔好鑽牛角尖,此路不通就行過第二條,最緊要身體健康,人生充滿變數,宜家失敗唔代表以後都失敗
自問外型唔差 做開gym 風趣幽默 每年都好多女仔埋身 但就係因為女友比人傷害過 我唔想再傷佢一次 所以 如果佢搵到個適合佢既 我都會放手
盡早搵個唔係咁睇樓重既好女仔好過,今日呻無樓,第日呻無車無工人,頂到幾耐?

Btw, 屋企真係無能力就唔好再同佢地提及呢件事啦,免得遲下有個post 叫 ‘ 我仔個女友個老母又發功啦 唉 好辛苦’
自問外型唔差 做開gym 風趣幽默 每年都好多女仔埋身 但就係因為女友比人傷害過 我唔想再傷佢一次 所以 如果佢搵到個適合佢既 我都會放手

你自我感覺良好就唔好呻外母發功啦,因為你都無諗住要成家立室,想成世拍拖算就早d 講啦
有諗過 但個陣樓價太高 拎唔到錢出黎 而家就更唔洗諗
咁你地個保障買唔夠,一鋪清袋🤭🤭🤭🤭

你自我感覺良好就唔好呻外母發功啦,因為你都無諗住要成家立室,想成世拍拖算就早d 講啦
有諗過 但個陣樓價太高 拎唔到錢出黎 而家就更唔洗諗

你肯定女友老母淨係嫌你無樓咩,佢係嫌你成個人無計劃無承擔呀
不過女友老母又係on99... 係嫌你就早幾年好嫌啦,到個女成三十歲先黎出聲
我好明,我ex父母勁反對我
一直叫佢唔好浪費時間落我度

最後,真係分左

始終父母比既影響力大到你唔信
唔洗利申,見到你啲concept都知你係廢中
其實買樓真係唔難,但一有呢啲concept就冇可能得,特別係第三點
其實講撚到尾所有嘢都係錢
我覺得錢真係好撚邪惡
呢個地方,呢個社會都俾錢扭曲到極黑暗
以前講真心相愛
而家就真金先愛
與其比錢出去租 不如按撚左而家個層 比首期 每月供翻 起碼係供緊自己樓 如果條女都有翻咪一齊供囉 比多少少錢 過三五年賣左佢 都賺
港人換血計劃 由香港人自己殺香港人
Agree,食得鹹魚抵得渴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞