我女友老母又發功啦 唉 好辛苦

621 回覆
1774 Like 143 Dislike
做邊行唔係問題,你有理睇sense既話 20000 每個月都儲到10000
根本一個月兩條友要玩要食,7000-8000 乜撚到夠。樓主仲要私樓仔家用都未必要比,跟本無可能儲唔到
樓主果種洗錢模式係戇撚鳩
但條女有冇幫過手儲一份先?
依家男女平等 大家工作機會同待遇都一樣 (甚至女人更好)
天生多碌鳩就要負責買樓?

如果條女又有儲過 只係你唔爭氣你就抵撚死啦
啱啊,買唔起咪租,我依家都又港島搬咗入元朗
以前得一層,只樣租金,搬入元朗村屋空氣清新D,搵到好盤有機會住2層,1層700幾尺夠曬兩個人住啦
我同意你呀巴打
我係幾個post入面都有講
男人想置業,首要一定要搵個有搵錢能力既女朋友
公一份婆一份
咁先規劃到將來

而家呢個年代
部分低學歷女人期望有男人養家供樓請工人
真係太不設實際
香港都有女特首了
女人係職場上機會都開始越來越多
憑乜要男人負責哂所有費用
你都戇鳩 擺上網就預左比人屌架啦,人人都有言論自由。你要鼓例咪你既事,你要安慰咪安慰,但係你走去屌鳩人地d評論就相當反智。最好成個社會都係鼓例說話正能量, 我畢業未又點,唔夠point logic錯到離罩走黎老屎忽人問人畢業未。 成個傻鳩耶撚咁
衰爛賭
佢女朋友真心唔話得
有邊個父母肯俾個囡嫁賭徒
你點走返出黎 我阿媽都叫我做好左自己先
你問我畢業未,玩老屎忽,咁我又玩下野先:你讀過大學未?
唔係港島加到皮幾租,我都唔搬入元朗
新界村屋都係10K租,地方又大啲
算啦
分手啦... 呢啲老母 教出來既唔多唔少都係呢啲女

我年紀冇你咁大都明白...寧願單身好過曬啲精神係呢啲女人身上

你身為男人要有啲大志 唔好成日諗住女人
諗下點樣增值自己
學啲技能
至於咩技能就睇你能力啦
係得既咪學返啲寫program
唔得既學下做裝修都好好搵

裝修做一兩年工仔 勤力醒目慢慢做上師傅
大把錢搵
呢個post證明理財嘅重要性
錢真係要趁後生開始儲
不過樓主唔好灰心
依家開始 量入為出 小心洗費
樓主之前咁駛錢爽YY,e家咪開始還囉,之前又唔儲錢,一味覺得黐屋企就得,怪得邊個?
男人啲時間平D架??
所以我明 但真係唔甘心 到底點先可以做好自己 真係要好好沈澱一下
女人要走 點都留唔住 傷心個星期 生活咪又係咁過 洗錢仲少左 諗野正面少少就得 冇話冇左邊個唔得
D朋友個個大洗 我又養成左習慣 呢兩年先識驚
如果你女友追求嘅係你俾唔到嘅物質
就算你目前傾盡全力勉強滿足佢
終有一日會壓力爆煲
我覺得你地應該平心靜氣坐低認真傾
樓嘅重要性
你地一齊咁耐應該都好清楚對方家底資產
有啲野做唔到就係做唔到
如果佢都係堅持要你買樓
咪考慮各行各路
齋儲錢唔投資都on9啦,d錢擺銀行等收個幾毫子息?樓主重要賭埋錢,人地老母唔鍾意好正常
重係度懶人 你條女等你咁多年真係慘
個種點錯哂,唔應該將個重點放係女友嗰道。其實有冇女都應該要儲,千其唔好為左討好佢加大自己壓力。大把呢d case.

所以冇真愛架,咪天真。你咁樣做就算成功買左樓,永遠都俾佢食住,將來實話冇佢你依家訓街。
浪費左條女咁多年,重要左賴加賴,都唔知係咪男人黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞