我女友老母又發功啦 唉 好辛苦

621 回覆
1774 Like 143 Dislike
如果係咁就更加應該識諗啦,基本logic
每次見到呢個理論都好想笑 打完飛機未 30歲後起飛有幾多個呀 你係有料唔洗讀ive啦 係有計劃唔會之前月月清啦 人地30歲前準備左幾耐呀 樓主個時玩緊ja 同人比?
呢到事時台喎清🙄
騰仔柒到咁 已蟹
有冇諗過你一出世唔係香港而係外國同你女朋友相遇就唔會有咁嘅情況。呢啲野都係由香港政治強國人逼成....
所以巴打我都準備移民 加油

唉 香港政府真係有一手 十年前140萬 而家740萬 升到我自己都驚 睇黎仲有得升
個政府係抵屌
不過換返十年前140萬係你呢啲月月清既一樣食屎啦 講買樓幾年 錢就呢1.2年先儲 你氹女就真係有一手啦 咁廢都肯跟你9年
Okay
我當你有計搵到錢
之後你會開心咩
你地大家已經有條刺
無論你揾到錢
或者佢唔再提

你將來都會好辛苦

其實我而家同 柴九 而家套逆緣一模一樣姐嘛
抵撚死啦
Ive出黎有兩皮根本算係咁
自己又食又賭怪得邊個
講真 你做老豆都唔想粒女嫁個比成三十歲先識規劃既人啦
你話儲左兩年錢 又唔講儲左幾多
仲諗住搞大個肚就米已成炊既話
我係佢老母寧願落撚左佢都唔比粒孫有個廢柴老豆
咁係咪叫佢砍掉重練比較快?
咁咪可以借啲衣成日去aunt 度食飯 同佢講我草緊錢食飯
你條女家境條件點先
如果唔係咩中產上流
憑咩要求有錢男友

十年前唔算有錢 呢十年炒樓炒股賺到錢 開始睇唔起我
講真。人地格un衰都比個女跟左你9年。你一d成績都無show到比人睇,仲要賭波。。。 我係人地老母都唔會比個女嫁你。你話人炒股暴發戶所以先有錢,係就係一朝得志,但點解你唔學下人呢。有時真係唔係想話人廢,但你都好應該反省下自己呢9年黎你做左d乜撚野。你同左人一齊9年要人地老母開口講你先開竅,會唔會有點兒那個。無方法架啦,一係說服佢老母,一係就求馬會,一係就散,再唔係咪求神拜佛。
一開始唔諗,而家先黎怨怪邊個。

利申: 條女個ex又係樓主個類月月清好食懶做既垃圾。最撚叻就係係屋企打機唔做野。仲要連船牌呢d咁撚易考既野幾次都考唔撚到。仲有更衰既野唔撚講。真心講句呢挺垃圾比唔撚到將來人就咪撚拖人咁撚耐, 邊有女人唔想要未來,佢講你就信咩低能仔。

認同係自己廢 但我條女話唔想結婚 呢兩年突然又話想 你一早講我都有得準備下嘛
btw
咁你對於條女比個咁既廢人屌過有無心中一條刺
乜撚野兩個家庭嘅事
根本佢老母想賣女唔係嫁女
我睇你個款,買樓近乎冇乜可能架啦,除非你中六合彩
放手由得條女走啦,你話佢屋企賺到D錢,咁點解唔可以公一份婆一份,兩邊家庭都出錢,等你同你條女可以買層樓住呢?
問題就係D女人同佢屋企人都係諗住坐享其成,等個有錢佬包起佢地全家就最開心啦

一講錢,D女就變左好似做雞咁,真係本質問題冇得解
玩笑巴

呢排股票有無贏呀 無玩兩三個月了
戒左牛熊 最近終於將輸既賺翻晒返黎

嘩好多本呀 唔靠牛熊都追到數?
其實同唔同依個女仔一齊都好,
首先:戒賭, 開始儲錢, 學下點投資(唔係投機)。

以上巴打都有提議:既然屋企已經有層樓, 如果獨子可以試下按左層舊既, 加埋同自己儲果份(如果女友肯, 加埋女友果份) 買層大西北 。 400萬左右都有好多選擇。
當你要買層樓唔太舊, 你地又後生, 份工同tu靚。做9成, 一個月供萬頭, 你地應該有能力去還按樓果筆。
咁又無啵,你估child登傻仔咩, 女仔手都未撚拖過。
自己冇父幹又窮 又唔一早儲錢
你都知自己俾唔到幸福佢又何苦拖住人呢
一句愛真係大晒咩
貧賤父妻百事哀呀
女仔冇幾多青春 你拖咗佢九年賺咗啦

我知自己冇父幹又係讀乞食科 所以有女approach我都reject咗
巴打你就岩啦
窮撚要有自知之明
你唔害佢,佢都可以畀第二個害啦,點都埋拖先,但係記得留錢買套

我最怕係第二個害佢 我無錢 但起碼我真心錫佢 佢搵到個有錢又好既 ok 搵到有錢不過成日滾既就唔希望了
真心啊,第二個點都好都唔關你事啦。你條女有呢9年經驗都應該醒水啦,分分鐘佢擔心你會變廢青睇唔開多過你擔心佢

咁我又唔會變廢青 我搵親工都係搵有得發展既做
平時有冇幫條女舐閪先
舐埋佢老母有冇得諗
要怪就怪你自己無撚用喇
玩笑巴 加油呀... 投機唔得咪唯有腳踏實地d... 香港地窮真係..

望我名巴 仲有無係騰區出沒
月供啦五年一少成,十年一大成,想快?

師兄 跟大師玩牛熊 輸左我一年積蓄啦屌
搞大左佢咪乜事都無
屌你又瀨閪
不如你改名叫通街都瀨閪啦屌
洗撚理佢老母咩

咩時代呀?

你條女想同你結婚根本唔會結唔到

利申:從來唔睇女方家長面色
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞