[CW]Arrow/The Flash/Supergirl/LoT/Black Lightning 綜合討論區 (6)

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
最後個集最後個part,臭閪見到Nora 個樣真係想打鳩佢

真係愈做愈憎
Devoe本身幾好,演員演得都好霸氣
點撚知個計劃膠不特止仲要輸得咁膠
講真Arrowverse boss戰最膠真係打Devoe
輸得膠呢樣我好認同,浪費演員
又話醒目到可以預測曬所有可能
一到最後一集就變智障
係度鳩叫點解打得贏我
咁就輸比team flash
你話佢實行到洗腦計畫之後比flash個女係未來翻來救翻老豆都好啊
睇返呢集
Joe精神力強到可以對付Mind Control
其實我想講Devoe搵Cecile呢一幕好睇過Barry係佢個腦入面個「boss fight」
睇返呢集
Joe精神力強到可以對付Mind Control
其實我想講Devoe搵Cecile呢一幕好睇過Barry係佢個腦入面個「boss fight」

係 其實Devoe真係演得幾有霸氣 咁輸法真係
thinker 條女有無機會入LOT ?

黑人 + 飛船維修
幾好呀
演員一樣, 但集集都唔同角色
得rf好睇
第一次係Lecture room串柒barry真係好撚霸氣
下?
我都係寧願睇返兩線光線打打打鬥快
漫畫無呢個人 有都唔係呢個名 佢叫Dawn
不過TV改設定係常識
其實有收視唔怕下燒 至怕係無
佢唔一定係GL住 佢可以重係揸飛機嗰時
咁就唔洗"綠色"特效啦 係咁咦出下場都無呀
漫畫有呢個人架
2017嘅Justice League #26 Legacy
Nora Allen 係 Barry 同 其中一個Green Lantern, Jessica Cruz 嘅女
佢另外仲有兩個兄妹 Jason 同 Jenny

不過tv應該就用左佢取代dawn
結局的確係膠啲
但都合理既 明知現實打唔贏
唯有入DeVoe記憶打
之後比ralph教返
之前就係諗點打 搞到成日輸
宜家學ralph唔諗野咁打

DeVoe知道佢地想做咩
所以先想整死cecile 困flash喺入面
咁就可以用最快既速度諗野
^DeVoe都話多謝佢地送flash入去

但因為最後佢地出到黎
DeVoe冇咗能夠支撐能力既身體
所以Ralph拎返主權 而DeVoe就消失咗

sor for 1999
sor 因為我係睇舊版嘅 (new 52之前)
同埋17年出 算叫好新下 加上TV版明顯無GL嘅影蹤
barry iris個女就會聯想係dawn
漫畫barry佢都黑人問號

(自己查咗陣 話barry失咗憶先識jessica?)
其實依家barry呢個速度再輸比speedster真係唔多合理 一係就set到佢地勢均力敵 但好難寫得好睇
漫畫野不用認真 無限earth 無限universe
我會等tv自己發揮下 新舊漫畫都值得tv去參考
不過唔好搞到神憎鬼厭就ok
勢均力敵就拖唔到23集了 一定要一開頭驚見多個speedster跟住比人屌打再加好多有異能既人 打哂佢地慢慢成長跟住又捉下內鬼咁去到最後先打嬴左佢但又留人一條命唔殺 跟住例牌又會做左d野令barry又決心fuck條timeline之後再下一季又出現fuck完timeline既後遺症跟住又要驚見多個speedster咁無限loop落去
由 season 1 開始,幾時有好睇過
S1有新鮮感係幾好睇既
但s2玩返一樣既野就開始悶
其實可以cut個season,等lot繼續發展,
之後再又lot帶返失蹤Barry返嚟,
中間俾返一年時間班編劇認真諗吓點寫
https://youtu.be/5ai6ZOiSSig

聽人屌iris好爽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞