[MCU] 復仇者聯盟3 : 無限之戰 Avengers : Infinity War 劇透討論區 (6)

1001 回覆
18 Like 1 Dislike
如果我既犧牲 可以換到未來 我願意
可能一早已經存在 不過矮人整係模具同FAKE
Thor 2之後 asgard 都立立亂
邊得閒理
成編野唔關資唔資深事 純粹覺好好睇 睇完講咁大篇野 我都係用睇完既感覺黎講姐
不過我唔係資深fans 亦冇扮過

唔係fans咪解釋囉 成班資深又小圈子 自己知就算 人地唔知笑尻人
同埋想保護最心愛既人又保唔到個種無力感
估唔到stark同strange嗲左幾句 就直接黎料 又呢幕開始就冇呌過氣
隊長都係望住自己愛人死 佢救唔到
你以為A2 end credit個timeline一定係接住A2姐,其實明顯唔係

討論前可否睇下Q&A先
仲有,Thor 1有隻假手套,咁正常應該有隻真手套出現過先會比人假冒,即係遠在Thor 1之前已經有人想收集6粒Infinity Stones
……啲問題就係問到悶 都置埋頂 仲問問問
一出戲院聽到班MK話套野爛尾

心諗,一定要打贏奸角先叫好?難得一套奸角贏,又唔洗BBQ,唔o岩自己心水結局就叫爛尾,痴撚線
Star-lord都係 俾迫殺愛人
咁其實Thenos係咪做唔到預知未來,定係只有Dr strange先有呢項技能
Dr strange做到都係靠粒時間寶石(?)
其實我覺得冇續集仲好啦 就咁完晒成個universe

換個角度 其實套野用thanos做主角 成套野就好睇好多
都估到你會屌小圈子
2. 諗多左,發現唔到既野都幾明顯係話soul stone,初見thor果陣聽thor話infinity stones,已經有反應
最後係Captain Marvel,點解你比人屌係因為#2已經有大字
唔係晒時間覆佢啦
擺明冇追post冇睇頂頭,但又會知道人地小圈子喎,勁過Dr Strange
呢套係thanos個人電影 講佢打奸角復仇者聯盟 最後成功 何來爛尾
你就真係fail
仲要fail兩次
我覺得BW出場最正 即刻好有安全感
唔知點解對佢最大感覺 個下即刻回憶咗im2 avg1佢嘅畫面
一入post 就見到#2 都可以問
我都想有理性討論既

我反而想知Captain Marvel有無咩周邊消息
之前聽話拍緊之後咩聲氣都無
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞