[MCU] 復仇者聯盟3 : 無限之戰 Avengers : Infinity War 劇透討論區 (6)

1001 回覆
18 Like 1 Dislike
Ok Nebula
DS MVP
有無人發現今集無死嘅角色都係初代avengers?
我有個大膽猜測會係犧牲初代avengers 換今集消失嘅角色返嚟

利申: 6 個post 追唔切, 前面有巴打講過可大大力屌我
睇親4dx都覺得噴煙噴風啲聲好distracting
睇完真係feel到Tony嗰邊有幾無奈
死剩nebula 同佢
你話Black order追蹤幻視解釋哂氣,Ok冇問題因為呢個係你觀點,我嘅觀點係要係咁二都解釋吓,大家唔同角度冇問題。

同埋我冇批評佢節奏上有問題,我只係話套路好似打機咁樣,佢今集嘅連貫性我覺得係還可以,每一隊Team組成嘅英雄我都覺得幾有趣同都幾符合佢地嘅目的。

但你話Gag位暫時大部份都係正面,我覺得就真係見人見智,我見有啲影評都講Gag位太多,而呢點我都認同。
1) 個D咩好唔好睇爛唔爛就見仁見智

2) 成套戲中心就係講Thanos集石, 唔係做乜? 集石梗係一粒一粒咁出黎架啦, 一陣乜撚都唔講就話唔夠深入, 好似power gem一句對白帶過就算

3) 想問下點死先唔算戇鳩 對比Thanos同一班英雄, 佢地咪路人

4) Thanos一開始係講有兩粒石係地球 洗唔洗講埋佢地已經查到係邊個持有? 講埋派左卧底潛伏查左七七四十九年咁呀? 同埋唔知Soul Stone係邊同知道有兩粒係地球有咩矛盾?

5) 只係唔係你所想
點解red skull 會係soul stone 到
Btw冇諗過佢攞撚哂咁多粒
連time stone 都攞埋仲可以點
你scan一個file同scan一部電腦個速度都唔同啦
都明知有粒係地球到 要搵係地球邊忽應該唔難姐 地球咁細
同埋屌gag唔好笑 你笑點與眾不同囉

avg太低層次
Squidward
本身以為佢搵左一半only
比復仇者阻住搞到下集先講拎埋剩低既石

依家一集搞掂
仲要戲內都係一日半日既事
唔quote

爛唔爛真係人人唔同觀感

Blackorder, 因為英雄果邊需要出場機會
二選一唯有係弱化BO

Vision 已經係咁話粒石有反應 追蹤到唔出奇

咁套戲主題係講要集石 無限寶石之戰

最尾同上面巴打一樣 只係無你想要既打鬥場面
av4開頭

我估tony nebula 回程tonyb 一句說話都無

心入面重覆住peter最後個句畫面

隊長 bw 不斷聯絡tony都無回覆
之後影住地球變左死城
Rdj 真係演活左tony
ds除左屍體都解唔開粒石 自己主動交石thanos換tony一命 已經無其他方法解救 順我者生
我諗起Avengers 2 mind stone 比Tony 睇到所有avengers 死晒嗰幕, 好似會成真咁
mother fucker最尾pose credit講唔到fucker我同個friend笑死痴線
我理解謀略係佢處理對手嘅手段喎,背後理念只係反晒到佢有種超越生老病死嘅大智慧,但對戰局安排未見有突出表現姐

好似每次去到關鍵位,都係用人命去威脅對方交出佢想要嘅野

測試Gamora個到我覺得ok,但重點都係係佢地中間嘅感情多點

同埋如果佢真係免除後患,應該殺侏儒而唔係廢佢手算
其實有人話今集啲gag位唔好笑好正常 劇情太過緊湊加上邊睇邊迎住會死人 仲邊有心情笑
有d gag位放鬆下好事

覺得
呢下真係估唔到
好似美3個時都估唔到佢用個招令美隊鐵罐打
幻視個死法應該係死得最慘個個
好似望住佢俾人監生扯甩左個頭咁
其實有人話今集啲gag位唔好笑好正常 劇情太過緊湊加上邊睇邊迎住會死人 仲邊有心情笑
有d gag位放鬆下好事

覺得

gag唔係唔好笑 係香港人get唔到
佢本身咁屈機
用強大嘅戰鬥力+小量嘅謀略已經足夠輾壓對手啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞