[MCU] 復仇者聯盟3 : 無限之戰 Avengers : Infinity War 劇透討論區 (6)

1001 回覆
18 Like 1 Dislike
睇多次啦
其實RANDOM 死淨初代AVG

同埋故事係咪跟緊DS既PLANNING 去行

都只可以係估 當然後者個確認性我會覺得大啲
因為佢有講呢個係唯一方法 同埋佢自己都推翻左先前講既: "石同呢條o靚仔同埋你 我會簡保護粒石 "
船上面除左雷神應該全部死曬
其實asgard都係得王族果班先有神力
其他人程度差好遠,應該唔會頂得住架船爆左之後係宇宙漂浮
好想要女將軍鄙視banner 個gif
女將軍好正
多謝 解答 有道理
買飛睇多次啦
2)打機打上路? 咁你覺得佢點儲石先唔似打機? 啲石自己飛去佢到?

3)Ebony Maw從來都唔係主打戰鬥嘅,人地係用腦㗎,咁比人突襲死我覺得冇問題,再講black order唔弱化,bw,falcon,鍋物先果堆人係側邊打飛機咩,佢咁樣做係比機會每個人都可以發揮,定你想好似JL咁,一個大哂就算呀

4)佢知啲石係地球咪啫係間接話你知,佢查到啲石正確嘅地方囉,又要同你用一個shot叫thanos講,我查到邊粒石係邊個到,你地邊個去搶邊粒,咁咪長氣囉,大家都知嘅嘢就可以skip啦
我覺得成套戲就真係麻麻啦,反而用爛嚟比都冇問題。

呢個我自己感覺,首先Thanos的確係比咁多MCU反派入面描寫得較為多,但只係較為多而戰鬥力強,但我認為唔係深刻囉。

成套戲發展得好快,基本上好似兩日時間就集齊石咁,加上今集啲套路好似打機咁,Thanos不段係到集齊石,而分支雷神Team好似做緊支線任務咁去侏儒星又要開返啲能量點知開完又停咗一樣野,個套路真係好似打機咁做完一個任點知個任務延伸其他問題出嚟。

Black order 係成套戲入面嘅最大敗筆,4個手下全部戇鳩死,個念力佬本身以為好勁點知戇鳩死,仲有一男一女手下好唔突出,得個樣突出但技能上我仲以為佢會有咩特別技能,因為念力佬都有,但個一男一女實質戰鬥力同普通人差唔多,唔係話有啲咩特別能力,當然死得戇鳩就一定唔。

仲有個問題就係點解Black order 會追蹤到幻視,而Soul stone Thanos都要佢講出嚟係邊,但實質佢地只係一開始知有兩粒石係地球,但點解Black order會不斷追蹤到幻視去咗邊?而雷神又會知道佢地係wakanda開緊戰。

最尾灰飛煙滅我覺得極度兒戲,可能我初頭expect啲英雄係最尾場大戰死得轟轟烈烈,並唔係咁樣消失,點知真係咁樣消失,其實我希望Thanos係應該打得啲英雄再殘忍啲,我覺得打Iron man唔哥殘忍,可以再殘忍啲,Loki就死得最似樣,粒Soul stone我覺得攞得好兒戲,初頭以為Soul stone係成套戲其中一個重點嚟。

為一會讚嘅兩樣野入面,初頭一開波雷神隻艦發求救訊號個段Scene幾好睇,啲人死哂,Hulk同Thanos打得幾好睇,同埋雷神係wakanda閃出嚟好有型。

仲知我覺得呢套係失望,但佢排我覺得好睇過Avg1,仲有啲Gag唔撚好笑,最好笑嘅Gag就係Nick fury消失講mother fucker
1) 個D咩好唔好睇爛唔爛就見仁見智

2) 成套戲中心就係講Thanos集石, 唔係做乜? 集石梗係一粒一粒咁出黎架啦, 一陣乜撚都唔講就話唔夠深入, 好似power gem一句對白帶過就算

3) 想問下點死先唔算戇鳩 對比Thanos同一班英雄, 佢地咪路人

4) Thanos一開始係講有兩粒石係地球 洗唔洗講埋佢地已經查到係邊個持有? 講埋派左卧底潛伏查左七七四十九年咁呀? 同埋唔知Soul Stone係邊同知道有兩粒係地球有咩矛盾?

5) 只係唔係你所想
只答你幾條

2)我夠知成套戲講Thanos集石,我覺得佢似打機套路咁樣有咩問題?我唔係踩佢講得唔清唔楚,我都話呢個係我自己個人感覺,我冇唔鐘意佢咁嘅套路啊,只係感覺上好似打機咁樣渣

3)Black order 敗筆對我嚟講呢個就絕對係事實,由其事念力佬一開始咁勁,又捉到奇異博士點知就咁樣比人掉出外太空咁樣唔兒戲?一男一女Black order得個樣突出,但成隊Team又著墨咁多個念力佬又有特殊技能,但個一男一女嘅技能就咁唔明顯好似普通士兵戰鬥力,我覺得令到成Team black order好唔突出同成正比,同埋唔好成日要我幫埋佢諗野,我覺得死得戇鳩有咩問題?如果我諗到嘅估到哂成套戲佢點死我睇嚟有乜意思?你估到哂啲劇情點發展你仲有癮去睇?我睇完批評佢死得兒戲有乜問題?姐係我要諗埋點死先有資格批評佢死得兒戲?

4)我咪一早話Thanos知地球有兩粒石仲要知埋邊兩粒石,但係咪都簡單提吓佢係點知?可能簡單到佢感應到啲石係邊個地方都得,但一開始就知道哂啲石係邊得Soul stone唔知,就係因為佢唔知Soul stone係邊先要解釋吓點解佢知道哂其餘5粒石係邊到,你可以話係Loki爆都冇問到,呢個我覺得係要補一補完嘅問題。
2)打機打上? 咁你覺得佢點儲石先唔似打機? 啲石自己飛去佢到?

3)Ebony Maw從來都唔係主打戰鬥嘅,人地係用腦㗎,咁比人突襲死我覺得冇問題,再講black order唔弱化,bw,falcon,鍋物先果堆人係側邊打飛機咩,佢咁樣做係比機會每個人都可以發揮,定你想好似JL咁,一個大哂就算呀

4)佢知啲石係地球咪啫係間接話你知,佢查到啲石正確嘅地方囉,又要同你用一個shot叫thanos講,我查到邊粒石係邊個到,你地邊個去搶邊粒,咁咪長氣囉,大家都知嘅嘢就可以skip啦
本身我都諗住thanos難打,但無諗住佢真係敢拍到咁絕望,完全俾人屈機
認真講,今集差唔多全部人都power up左(特別係ironman,套甲勁過舊時果d幾個)
但都一面倒咁俾人秒
有冇人數到有邊幾個死咗/末死
FF吓先
Hela 無死到 Loki無死到
三姊弟一齊圍毆Thanos
https://www.facebook.com/JimmyKimmelLive/videos/10156276740848374/

睇佢地畫自己個樣 MARTIS好可愛

但有時諗 啲CG令人都好難記得佢原本個樣係咩 都幾唔公平

好似Nebula gamora 呢啲 如果唔係熟開佢地都好難認得出
死亡list召喚
成日有人講點解thanos突然就可以一日半日齊石
齋係佢開頭攞到space stone已經慳返佢好多交通時間啦
同埋學巴打話齋地球咁細搵兩粒石容咩易
基本上自從佢滅船之後啲石送上門咁濟
一開始睇到hulk 比 thanos 屌打真係
你夠竟係咪咁萌塞 ? 覺得佢似打機又唔得又話打機打上腦,覺得Black order死得兒戲又唔得,覺得啲石係邊要補個Shot查一查又唔得。

我係咪要讚到套戲100分,冇任何野挑剔,呢到唔容許有人話套戲呢到唔好個到唔好,話撚咗幾多次呢個我自己個人觀感啊
佢發動個個術式應該要時間
佢扭個舊野之前應該會俾薩諾斯打斷
諗起starlord 當住thanos 面講gamora 係佢booty call 就想笑
依家諗返起隊長攬住bucky化灰,黑妹女將軍望住自己個國王化灰喊到收唔到聲果幕,我都仲好心痛
會唔會粒soul stone 係養女換返黎
所以粒石係有養女嘅意識?
利申9up
black order
loki
guardians of galaxy except rocket
scarlet witch
vision
falcon
spiderman
dr.strange
black panthar
heimdall
bucky
hulk一開頭比人打到咁真係全場
即刻入晒戲
到Loki死埋就知今次真係大撚穫
唔係奧創 荒野狼level咁簡單
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞