[MCU] 復仇者聯盟3 : 無限之戰 Avengers : Infinity War 劇透討論區 (6)

1001 回覆
18 Like 1 Dislike
Captain marvel時間線早過所有戲 除咗ca1
Antman應該係同avg3同一時間發生 應該結局完咗之後wasp消失 於是antman去搵ca佢哋
連black order要等到SW上前線先夠膽偷襲舒妮個實驗室
啱啱先見到出面有個post屌鳩人睇戲拍手掌
其實係
Gotg咁多人多有各自戲份
Starlord Gamora唔駛講

Rocket Bucky 雙人技
Groot整斧頭+叛逆少年
Mantis 唔係戰士但都幫到手壓制Thanos
最雞肋嘅Drax都有食野個幕
咁緊係唔會 唯有禁住自己
因為佢地個空間有時間 而dormammu個dark dimension冇
所以嗰次strange可以自己加一個endless loop落去
但今次宇宙呢個次元本身自己有時間 所以做唔到
咁其實依加Thanos拎曬6粒石 佢都有time stone 佢點輸?
覺得thor震撼d 開無雙咁
唔知有冇人問過

點解Doctor Strange唔用對Dormammu時候既無限loop黎對付Thanos
因為知無用 照劇情睇 DS係行緊一盤好大既棋

因為得一條路可以行
應該唔係再生
係將所有武將都納米化
本身納米左幾個面具咁
始終有容量上限所以最後都爆晒
睇戲透照似係返咗過去 流出劇照ca係avg1造型
其實真係好難估 但咁先令人期待
翻睇avg2,vision自己連件披肩都變到出黎,生條jer出黎有幾難
跟其他作品設定就係唔夠納米料復原後面已經係用曬去武器
以為真係ko到thanos,點知………
好震撼既結局
話今集主角係Thor 真係一d都唔過份
好撚型

睇左兩場都無人叫
我真係好想叫
雷神返地球救世主咁撚樣真係
Scarlet witch都係啦
一出場搞掂一堆
比人問一直喺塔度唔出嚟打做乜
連black order要等到SW上前線先夠膽偷襲舒妮個實驗室

S級變種人
佢將啲甲redistribute,打到尾都甩到唔夠材料玩
Wakanda Forever!!
我個場逢係高潮位(隊長,雷神救場etc.)都有人拍手同細聲wow
完場都有
個氣氛真係好好,感覺到所有人都入戲同熱血沸騰
其實都係睇成場多唔多fans
只係想講 唔駛撳住自己可以當下就用拍手歡呼嚟表達激動嘅心情 感覺真係可以同成個院嘅人同樂 好開心
鋼鐵人可以同薩諾斯 打咁耐都唔少野
因為係開國功臣rdj
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞