[MCU] 復仇者聯盟3 : 無限之戰 Avengers : Infinity War 劇透討論區 (6)

1001 回覆
18 Like 1 Dislike
Thanos只係倒帶咗vision一個,所以wanda應該知
唔會 dr stranger 個boss都知重覆好多次
明顯係 唔洗畫出腸嘅
打左喺上個post最尾果版到,打多次係到先

尋日睇完朝早場,沉澱左一日嘅少少感想:

成套戲真係無與倫比,用救難訊號黎開場,再睇住之前幾集威風凜凜嘅Loki、Thor同Hulk幾下就比人打到訓係到,已經有種前所未有嘅絕望同壓迫感,好彩中間有幾個gag位抖下氣,同埋知道消失左嘅都會返黎拍後續個人電影

雞蛋裡挑骨頭嘅話,就係成日都用Thanos威脅人命黎推進劇情:Loki>Thor、Gamora>Nebula、Strange>Tony,反映唔到太多嘅謀略。同埋成日特登影住角色個大頭,然後講句笑話,太著跡咁去引觀眾笑

希望下集唔係單純回到未來咁,因為張發生過嘅劇情抺殺,投入過嘅情緒就好似白費一樣,同埋本身條timeline都亂亂地,驚佢越黎越多bug
Avengers基地點都收埋左一套既
反正Iron Spider都係由基地果邊射出嚟
飛過去
係咪應該cut走左D本身有既...預告有幕係bruce同BW同War machine未著甲果陣係度傾計...同埋有幕bruce係度整緊/tune緊隻hulk buster手都無左
岩岩睇完
絕望到
完全估唔到會寫到咁絕望
終於有個真係final boss既感覺
PK成晚訓唔著...不停諗起最後果幕
完嗰下勁突然
點解會咁好睇
我尋晚諗劇程訓唔著

開套avenges2離睇 睇左一陣棄鳩左 睇完3真係覺得2垃圾都不如
CA: Oh God
我同CA都係一臉茫然
好想開套電影講Thanos
唔得啦 Edward 做唔到書蟲果種feel
其實第1批avengers 既個人電影都出得7788,個個都話唔再拍咁濟。今集結局剩返佢地冇死,可能就係比佢地av4救地球完成任務威埋最後一次就退下火線,順便比班新英雄接捧
dofp 一下子扭轉局面 帶來新未來
有正面負面評價
絕對力量同人性弱點,Thanos用呢兩樣野就夠,亦都係佢絕對理性思考過後得出結論 < 我咁睇

所以Starlord肯開槍殺Gamora Thanos會欣賞佢
Time travel 既代價係會衰老
去番上次A1就要用番咁多時間做代價
係,好多trailer有嘅野戲入面都有d唔同,我覺得trailer有d位比戲好
同埋加返唔見左個d片段可能會完整少少
反正都兩個幾鐘啦,長多少少有乜所謂
wanda痛失至親 gomora彼至親出賣

兩者不相伯仲
Avengers 3從來無存在過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞