[MCU] 復仇者聯盟3 : 無限之戰 Avengers : Infinity War 劇透討論區 (6)

1001 回覆
18 Like 1 Dislike
諗返第一集Starlord Take my hand

一家人到最後剩返 Rocket 一個
我聽倒坐我隔離個男仔都係咁講"zero"講左出聲
係呀係呀!!佢一出場接住midnight支長茅果陣 拍手兼歡手 我真係起哂雞皮!! 唔通我地同場 yoho mall?
btw啱啱諗翻起真係套套marvel都有斷手
今集斷兩獲

應該三隻
第一隻怪物 第二隻Groot
第三隻iron man hulk版
呢個應該死左 係廢事請個明星扮屍體省番啲錢
三套輪住loop
跟住dr. strange 講 one
我由考完DSE 玩MFF 開始已經好期待CM 電影
買碟日煲夜煲都得 瘋狂J Ca bb
教仔咁教
而我覺得Tony由cw到homecoming諗住hea佢利用佢,
到佢覺得Parker真係做到野,中間真係經歷過mentoring

Tony都終於由playboy變到想穩定
RDJ d戲今次交到貨
其實會唔真係0
而係DS唔想大家絶望先講one
唔好再講啦 好傷心💔
個陣CM好易拎碎片又好用
不過我差唔多三四年無玩了
其實phase2之類都冇左呢個reference
覺得係劇情需要
等蜘蛛仔講埋幾句"遺言"先死睇落sad好多
你地要明白蜘蛛仔佢真係好撚驚死
自己本身明白能力愈大責怪愈大 佢一直行善 打交嘅時候就俾人話多口水
其實佢就係因為驚先會講咁多野 每一次要打佢都好驚好驚
佢見到自己消散 個一下真係驚到極點 絕望到將Tony攬到實一實
但最後依然覺得自己做得唔夠好 講Sorry
個人唔覺佢斷氣 但Tom將蜘蛛仔個種絕望演得太好
佢只係得十五六歲已經要負咁大嘅責任最後仲要睇住自己慢慢係呢個世界消失
我諗係其他人仲未意識到發生咩事自己點解會變灰 所以茫然 但蜘蛛仔佢知係因為自己打唔低Thano所以先咁死法 自自然然會俾個種恐懼嚇到咁

利申 明知佢最後一定冇事但都心痛到喊
tony屌佢仲乜唔留低
peter:條街如果比人炸哂,咁蜘蛛俠Friendly Neighborhood呢個朵仲有咩意義
tony 同peter果種感情都幾正
到抱住peter消失果下
平時多多野講既tony直程無助到講唔到野

真係要求tony心理陰影面積
集集都係咁加上去
mff 我有排冇玩 因為好lag 岩岩update完 要重拾返先得
我睇到都係十幾萬個
但有d人又話千幾萬
唔係呀我睇isquare
有冇人覺得thanos其實冇殺到佢地,而係傳送咗佢地去第二個世界
唔sure唔緊要 多個理由去二刷
唔緊要
睇多次就知
諗返第一集Starlord Take my hand

一家人到最後剩返 Rocket 一個

Rocket同雷神講有好多野可以失去
點知真係失去晒
尋日己經二刷

感覺gamora應該仲有得救,最後啪完手指,Thanos見返細Gamora時全個景橙色,應該係靈魂寶石入面,個細Gamora應該係Gamora ge靈魂

另外最後可能會用靈魂寶石嚟換命救返班新世代
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞