[MCU] 復仇者聯盟3 : 無限之戰 Avengers : Infinity War 劇透討論區 (6)

1001 回覆
18 Like 1 Dislike
導演自己都講Thanos先係主角
醒少少啦
痴線 咁都要罵人
我buy
佢係唯一一個行動出黎既真漢子
博士消失前應該同罐頭講左未來應該點做
隊長最後見住bucky化灰sad到 又唔知發生咩事
冇錯 所以好鐘意Thanos呢個角色
仲有係Titan同Dr strange個對話講過
只要佢完成佢目標 佢就可以返去坐底睇日出
到左最後 佢真係咁做
就好似真係完成左自己使命 終於可以嘆下
唔知女巫親眼睇住vision死兩次會唔會崩潰,然後開大掛
sw 都一樣化灰喎,仲有得開掛?
有冇人同我一樣每分每秒都好想衝去戲院再睇
想等完sem先再刷但等唔切
純討論 有冇人覺得ironman套甲好似已經推到最盡? 初初講納米科技 都唔錯
但到左打大佬果時 開技根本開到好似無限變咁 同埋變到好大舊野出黎 講衰小小個模式似綠燈俠
劍 盾 可接受 其他好似有d過火

不過套野都無玩出奇不意
1:個個估果兩個死一個 但冇死 反而一個一個消失 仲要係放兩個人出黎 等你突然先知死邊個 又好驚冇啦啦佢都消失埋

2:初初比佢把平衝既匕首 中間紅色 跟著佢又講到發現左佢發現唔到既野 講到好似入面果粒就係靈魂寶石 (可能得我誤會?)

3:搶收藏家果道 初初以為咁易殺 原來已經搶左 仲set左局 為左捉佢個女不突止 其實佢仲比自己心愛既女插死 應該幾傷心

4:然後以為英雄片唔會夠膽開槍殺自己友 但最後starlord真係扣左下槍

最後係奇異博士 應該係跟反勝到果一條路去做 但如果佢講出黎 就會有好多變化 亦可能依條路 就係要先死一半人先達到 btw我諗都係用時間寶石救嫁啦

最後想知 彩蛋佢最後通知果個係神盾局定另有其人?成班英雄都出哂 仲影有咩含意
照推論侏儒界幫Thanos整手套同被滅族應該係發生係Avengers 2之前
但侏儒問Thor Asgard唔係應該保護佢地既咩,Thor答佢Asgard is destroyed.
因為佢口中既仁慈 其實就係 當佢可以撻一下手指 就做到減一半人既話 就唔算係好殘酷咁層殺 就剩係隨機 咁消失 其實做得幾好

好似fate zero果種理念
答都廢鳩時
Thanos好聰明,明知啲人下集一定會翻生

永遠唔會殺絕d 復仇者,打暈佢哋就算,費事晒時間
當個個都企係道德高地話Thanos清除一半人口係痴線係屠殺,但又有幾多個人真係有諗過自己居住嘅星球有朝一日資源供不應求嘅時候會點?
貪婪係永無止境,但如果清除一半人口可以保障到下一代仲可以有機會去享受到居住星球嘅資源,仲見到藍天白雲,我係覺得值得嘅
巴打我幫你頂著先 你快d走
點解你覺得係a2前?
Asgard隻手套Hela係Thor3話係假wo
其實一切都係鏡像世界 你冇睇到strange有幕掉左招鏡像去thanos到?
我都諗過 但唔知space stone會唔會剋到
但係如果抽中既係你既親人或者係你最愛既人要死
咁你會點?
形容Thanos真係好好
開頭以為係典型大佬
殺殺殺 打打打
但深深諗下會支持佢既理念
會同情佢 feel到佢既寂莫同無奈

睇黎劇本已經寫好
拍完好耐
但A4要等一年
好似有話過同tomy係cilvil war 用既立體投影有關
點解明明ant man同ca都係戴手套
但ant man個粒同手套好似係同一set咁
而ca就要另外綁住?
有分析話因爲粒野係antman 整出黎 可能關time travel事

ant man有咁嘅能力咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞