[MCU] 復仇者聯盟3 : 無限之戰 Avengers : Infinity War 劇透討論區 (6)

1001 回覆
18 Like 1 Dislike
我”唔撚係啊”咗十次
心諗玩到咁大russo bros點收科
佢真係去咗平衝時空
而家 avenger劇後症後群 失落感
Thanos個理念其實幾好 可惜冇人buy佢
總係覺得黎緊Avengers4既發展應該不同於DS見到既唯一既可能性
其實現實寶石係咪暫時改變現實?見到大隻佬同螳螂女斬開一節節嚇咗嚇
套野結局唔係絕望,係無奈同哀傷多d。
轉平行宇宙之餘剩係飾走a4後冇片約/唔再拍果班
係咪唔識分平行宇宙同平衡
gomora係腦域係殺左thanos喊爆似乎佢都當左thanos係半個老豆
Sor 我自隊
我追唔哂6個post
不過見好多人講thanos 同gamora 描述得唔夠
我自己諗到2個點又見冇人提
第一係話明養女 就點都有感情
唔係話養女唔係自己親生就殺左佢都唔會喊
第二係soul stone個到既對話
原話係點我就唔記得
大概係話Thanos 自己為左gamora已經錯過一次
亦穿插左gamora細個遇到thanos既片段
我自己理解係本來gamora就係個族人要被殺死既一邊(可能我理解錯)
Thanos因為收養佢而佢就冇死到
變相因爲gamora背棄左自己既理念

一段感情係相向
係collector 個邊都證明左唔止thanos對gamora有感情 而係gamora對thanos都有
仲有個把刀 咁多年黎gamora都仲帶係身邊就代表佢對thanos都有感情
劇組短短時間交待哂真係好勁 亦表示左thanos都係有血有肉有感情
演員演得好,角色又展現應有實力,好搶眼
如果佢響wakanda出場嗰時牙e呀~首配樂仲好,完全將雷神放電場面同呢首歌link up左
硬係覺得Thanos 同Gamora 除左父女 仲有愛
唔好諗太多
果度勁癲勁好睇
仲諗住Drax同Gamora出去送死 點知一刀插落Thanos度
原來係改寫現實
親子情都係愛嘅一種黎
Banner同BW再見個幕 Failcon講左句好尷尬
其實係咪呢兩年Failcon同BW有啲野
覺得Thanos對Gamora唔止父女情
而Gamora對Thanos就真係養育情
對上一套會入場睇兩次嘅戲已經係黑夜之神
我理解thanos話錯過左一次
係指佢係titan俾人話係mad man
之後冇真係實行佢既計劃
令到titan滅左族
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞