『薪火post』BNO 續期資訊(18) 事頭婆生日快樂

1001 回覆
31 Like 1 Dislike
如果你的非英國護照已經遺失或被盜

還要問嗎?
係既係既, 自膠
幫手推下post
當然唔合規矩啦,不過你問得即係已經決定左唔交上去啦,HMPO問起你解釋到咪過骨,解釋唔到咪再寄過去
至於之後你拎唔拎去註銷根本同英國冇關
恭喜恭喜
幾時先平權
一睇就知最近好和平
高登仲有無BNO post
之前睇仲有架喎
比多幾百蚊囉
我上次都係比多幾百蚊
贏國又贏一仗!
2097之後可能會平嘅,英國政府根本唔想BNO持有人湧入歐盟/英國本土
我禮拜五搞翻我個葡萄牙國籍,半年後開始搞公民證 慢到呢
巴打本身葡藉
只係排期續公民證
支那以為得佢一個講曬,大佬人地都有政府撐腰,人地個政府都唔係流咖。澳洲我唔知,但美國有曬法律點樣視台灣為一個國家,明文規定嘅。

聽見什麼台灣原本屬於中國就覺得好笑,好似講緊南韓原本屬於北韓一樣咁可笑。今時今日仲講咩自古以來,咁講自元朝到滿清以來中華呢片土地原本屬於滿族人啦,咁即係今日中國屬於俄羅斯啦下嘛?淨係識搞台灣,釣魚台,外蒙古,海參威個d又縮頭烏龜。佢自己都識講自古啦,以前係,而家唔係啦嘛。自共匪將民國趕走到台灣,共匪自己立國個刻,台灣同中國就已經係兩個國家啦。成日搞台灣想污染埋真係好睇唔過眼
噉台灣本身又自找麻煩嘅
個憲法寫到噉又唔理
又要話不統不獨
噉要跟你憲法定唔跟你憲法好?
真係夾係中間等運噉
國家嘅立場轉個政黨都會轉埋
如果國民黨執政嘅話分分鐘佢出嚟譴責返轉頭
依啲夾係中間嘅國家真係預咗俾人搞
預約咗先,應該Book到嘅期都係一個月後左右
不過領事館人話呢儘量喺過期之前換咗證先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞