『薪火post』BNO 續期資訊(18) 事頭婆生日快樂

1001 回覆
31 Like 1 Dislike
之前睇蘋果有條友話BNO八十年代好容易過去住,歐洲人隻眼開隻眼閉 - in the 'blue passport' days, BN(O) passport looks very similar to a British Citizen passport with the exception of 'national status'.
一年。續年簽。
你個code點解係CHN?
一直以嚟都係咁,係唔會俾GBR,俾得GBR就係registration唔係permit。試過去勞工局,職員睇完張卡,望下本護照,好困擾咁講話佢唔明點解居留證係支,護照係英。我話我都唔知點答。
諗起之前有個UK, China
抽獎環節:
老豆老母都係bdtc但冇搞bno , send 左過去抽獎,啱啱收到email叫我寄阿媽本廁板過去,幾分鐘後又話recall個email.

好緊張,唔知會唔會抽到大獎呢

其實知到搞緊快d reject我都叫有個心息
變BC
recall email,HMPO可能知道自己膠咗...
依家風頭火勢
希望巴打中獎啦
果邊移民問題有冇新進展?
最近幾個月有冇手足 BB相續期冇交副簽嘅成功個案

利申毒丁除咗親戚之外識親都係共享中國人榮耀
似想靜靜雞逐個逐個搞
依家個政府做咩都冇力噉滯啦
唔爭在靜雞雞派bc俾我
都靜靜雞咗唔少次
所以真係抽獎
Update 下先,原來因為舊阿媽BDTC passport 加左我阿爸個姓,但唔對身份證同廁版,所以先有之前個recall , 而家要求用返原名繼續整BNO。唔知有冇機抽到獎呢
你係咪肯定你父母無BNO呀? 若果堅肯定,我去買定爆谷
好肯定,果日問返阿媽話當年冇特登申請,我諗緊係咪因為阿爸有本73年CUKC 為全家帶唻希望
你係南亞人?
我係冇睇清楚本護照就俾哂錢apply , 而家等抽獎
between, 南亞人拎唔拎到廁板架?
拎唔到
所以祖國比citizen 身分佢地
就快1001 林病稱BNO權利不變
今個POST用左好耐咁
就快1001 病稱BNO權利不變
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞