『薪火post』BNO 續期資訊(18) 事頭婆生日快樂

1001 回覆
31 Like 1 Dislike
然後就係如果冇副簽提供,佢除左自己個人簽名外,基本上係空既張紙,好似冇填過野咁 就係咁先苦惱上黎問
最尾個句 你話你係咪抵屌
其實都唔關睇唔睇DOC事

當你連自己入過既資料都唔肯定....睇乜都冇用啦

真係咁怕錯就自己用過張紙重新寫過一次D資料再加簽名CONFIRM + 外加封信解釋
我知我抵屌 好對唔住
我就係印埋份野出黎,先發覺好多填錯,成版要改好多野 花le花碌咁好肉酸,所以先想尋求係電腦有冇得改,直接印出黎
countersign都搵到真係唔好renew
如果要副署,都唔知去邊到搵好
countersign都搵唔到真係唔好renew
身邊無乜專業人士,就算有都無揸bno
咁有冇人係外國勢力拎英美加拿大歐盟護照??
唉無,外國勢力黎講得個住澳洲既fd
你咪搵個渣bc/bno 既人同你簽lo, 去博人地批唔批俾你 。
香港大把人有外國護照
你係咪已經問曬身邊所有朋友同事先?

好多人都覺得搵人副簽係求人咁
喂,阿哥
其實互相幫忙架咋
他朝有一日可能係佢有野要求你幫返佢
唔好一開波就睇低自己一格
自己有財力搞得renew都起碼係成年人
做咗咁多年人都識唔到個攞英美澳加passport 嘅朋友或者長輩真係好失敗
以我理解(唔代表正確)
有專業人士身分,或者係果幾個國家既護照持有人就簽得

唔需要係 "專業人士" 及 "bno holder"
是但一樣中就可以

有錯請指正
Sor9 係續期
已經做好所有手續,今日寄咗lu
睇返好似話有英聯邦護照既人簽都得?
如果得,會問下個澳洲住既朋友,如果佢唔肯簽再諗辦法
你試下搵個中學老師或者你識既專業人士簽
姐係如果專業人士但無外國passport,會好過澳洲居民?
你個frd係澳洲住又要寄黎寄去 你不如香港搵人喇
你唔鍾意咁花le花碌嘅,俾個建議你。

重新申請過一次。嗰千幾蚊當買個教訓。

仲夠膽死講唔係個個人都睇完個Post同Doc先去續。最撚憎啲人係到搵藉口。
算啦,佢都認咗衰。

俾咗錢,除非無國籍身份啫,否則逐樣寄過去HMPO都唔會reject申請。

若果真係咁緊張,一早申請,應該一直續期啦嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞