arcteryx jj成入

780 回覆
16 Like 12 Dislike
有兩條低能問題
- beta sl 有無少少保暖功能? 我希望頂到10度左右
- 香港最多人著個件係咪beta sl

1. 保暖你當冇啦,佢只係純擋風擋雨,10度應該難啲,畢竟件褸其實好薄
2. SL冇記錯係最平嘅gore-tex系列,所以應該係最易撞嘅,就我所見,我身邊好多人着黑色beta sl

如果要一件有少少保暖功能, 咁要買邊一件?

如果對防水冇咁執着就gamma mx,佢都有一定防水能力,不過就冇gore-tex咁堅,但gamma mx就厚身啲,保暖啲

太柒, 不了
我serach 左google , Arcteryx Men's Alpha SV Jacket 好似最接近我想要, 但見到個價 , 都係give up

我覺得呢件ok,不過你話太柒無計
有兩條低能問題
- beta sl 有無少少保暖功能? 我希望頂到10度左右

1. 保暖你當冇啦,佢只係純擋風擋雨,10度應該難啲,畢竟件褸其實好薄
2. SL冇記錯係最平嘅gore-tex系列,所以應該係最易撞嘅,就我所見,我身邊好多人着黑色beta sl

如果對防水冇咁執着就gamma mx,佢都有一定防水能力,不過就冇gore-tex咁堅,但gamma mx就厚身啲,保暖啲

太柒, 不了
我serach 左google , Arcteryx Men's Alpha SV Jacket 好似最接近我想要, 但見到個價 , 都係give up

香港著Alpha SV
有兩條低能問題

太柒, 不了

香港著Alpha SV

香港著SV
焗到熱 包暖
Arro22入面防水層爛哂
有冇得換
需要單?
我最鐘意既 Zeta LT 有 review
擁有超過5件 Arcteryx jacket 既我 最最最鐘意就係呢件

https://backpackers.com/recommended-gear/rain-jackets/arcteryx-zeta-lt/?utm_source=rain_jackets&utm_medium=facebook&utm_campaign=gear_recommendation&utm_content=arcteryx_zeta_lt

巴打係香港?zeta LT會唔會係香港好難用到?

諗緊 beta LT hybrid rain jacket 定 zeta LT

beta lt hybrid 有 pit zip 透氣 , 因為佢係 hybrid , 所以主身d 位yu唔夠 zeta 襟 , 但 zeta 冇 pit zip 但主打質地 佢係第一款用 gore tex 最新既 c-knit 做既 , 內質就好滑
如果著短 t 皮膚接觸到件外套 個感覺就舒服好多

如果真係露營行山 咁 beta lt 會好小小 , 起馬有 pit zip
但如果 mix 埋平時出街著 7日都係果件既 zeta lt 就會好d

我建議你去下 ifc 到試哂2款 咁就好好多

多謝巴打咁詳細
我都試著過beta LT hybrid 一上身已經feel到焗
搵日試埋zeta LT
擁有超過5件 Arcteryx jacket 既我 最最最鐘意就係呢件

https://backpackers.com/recommended-gear/rain-jackets/arcteryx-zeta-lt/?utm_source=rain_jackets&utm_medium=facebook&utm_campaign=gear_recommendation&utm_content=arcteryx_zeta_lt

諗緊 beta LT hybrid rain jacket 定 zeta LT

beta lt hybrid 有 pit zip 透氣 , 因為佢係 hybrid , 所以主身d 位yu唔夠 zeta 襟 , 但 zeta 冇 pit zip 但主打質地 佢係第一款用 gore tex 最新既 c-knit 做既 , 內質就好滑

如果真係露營行山 咁 beta lt 會好小小 , 起馬有 pit zip
但如果 mix 埋平時出街著 7日都係果件既 zeta lt 就會好d

多謝巴打咁詳細
我都試著過beta LT hybrid 一上身已經feel到焗
搵日試埋zeta LT

有件Beta LT hybrid 想買Zeta LT

多謝巴打咁詳細
搵日試埋zeta LT

有件Beta LT hybrid 想買Zeta LT

巴打你有性福啦
終於去完西藏返黎,件GAMMA MX係去到4千幾5千米既地方要加返件保瞹內膽

巴打真係無介紹錯

返到黎三十幾度,又收埋件野,

想問下件GAMMA MX係咪就咁放洗衣機洗就OK? 唔似GORETAX咁麻煩?
終於去完西藏返黎,件GAMMA MX係去到4千幾5千米既地方要加返件保瞹內膽

巴打真係無介紹錯

想問下件GAMMA MX係咪就咁放洗衣機洗就OK? 唔似GORETAX咁麻煩?

上升一千米 氣溫降6度喎,如果係零下幾度就咩都要加衫啦,一件點頂呀,你著goretax 可能仲大鑊,仲唔保暖

巴打真係無介紹錯

上升一千米 氣溫降6度喎,如果係零下幾度就咩都要加衫啦,一件點頂呀,你著goretax 可能仲大鑊,仲唔保暖

零下10度以上我仲可以一件gamma mx hoody打天下
再落就真係要著多件冷衫/fleece
去滑雪先買 買之前不停去外國forum格價睇款
二月減價買咗Atom LT Hoody中碼
去滑雪先買 買之前不停去外國forum格價睇款
二月減價買咗Atom LT Hoody中碼

如果12月去瑞士得唔得
利申 已買外皮
香港秋冬行山露營著,去下普通落雪地方著
beta ar夠唔夠?
Atom LT 同gamma mx 兩件應該點揀?
lm
新手想買件Beta LT Hybrid 細碼黑色 行山露營用
但行晒12樓, 沙木尼 都無碼 又唔知幾時返貨
巴打講既backcountry , moosejaw, campsave, rei又無晒
Amazon又好亂唔係好識 仲可以去邊度搵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞